Test met wisselbaan veroorzaakt lange file op A6

ALMERE
Een test met de nieuwe wisselbaan op de A6 richting Amsterdam heeft woensdagmorgen geleid tot veel vertraging. Rijkswaterstaat had voor de veiligheid de hoofdrijbaan .gesloten tussen de Almeerse Stedenwijk en de Hollandse Brug. 

Al het verkeer moest in plaats van over vier banen over de twee parallelbanen, aan de rechterkant van de A6. De werkzaamheden waren niet gecommuniceerd aan het publiek. Dat was volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat een bewuste keus. Er ontstond een flinke file tussen Almere Buiten West en Muiderberg. Even voor acht uur was dat zo'n 12 kilometer en dat betekende voor automobilisten een vertraging van bijna een uur.

De Verkeersinformatiedienst meldde dat de hoofdrijbaan te vroeg zou zijn afgesloten. Maar Rijkswaterstaat zegt dat dat niet klopt. "Uiteraard testen we zoveel mogelijk tijdens nachten en weekenden. Maar soms moet je dat ook doen tijdens een ochtendsituatie. De woensdagochtend is normaal gesproken de minder drukke spits. Maar dat heeft er vanochtend helaas toch voor gezorgd dat er file heeft gestaan." 

De wisselbaan is voortaan in de ochtendspits een extra rijbaan richting Amsterdam en tijdens de avondspits in de richting Almere. Automobilisten kunnen op de Hogering en op de snelweg ter hoogte van knooppunt Gooimeer de spitsstrook oprijden en in de richting van Amsterdam rijden.

 

reacties (13)

 • JJ

   

  Gelukkig dat er toch gemopperd wordt, anders was er geen leven en zo stil op straat.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Een dag niet gemopperd is een dag niet geleefd, zo blijkt wel weer.

  reageer
 • August

   

  Nou dat "altijd" kun je wel weg laten dus. Tot vorig jaar was de woensdag net zo druk als de andere filedagen alleen de vrijdag ochtend bleef gespaard. Trouwens de wisselstroken gaan vanmiddag open lees ik zojuist.

  reageer
 • Hans

   

  En weer laten RWS steken vallen en probeert het weer goed te praten alsof het zo hoorde allemaal. Eén groot drama bedrijf die hun eigen regels niet kennen. Mooi te laat in het AMC vanochtend, afspraak gemist. Bovendien op woensdag gemaakt omdat het de meest rustige dag van de week altijd is.

  reageer
 • almeriaantje

   

  Geweldig. Tip voor rijkswaterstaat : morgen ook de A27 er bij af sluiten om te kijken of de nieuwe spitsstrook al het verkeer naar het zuiden aan kan. Tja je moet het toch even testen he voor je weet wat er gebeurt. Rijkswaterstaat, Rijks wat er staat,

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  Zoiets heet auto pesten waarom moet dat in de spits

  reageer
 • hans

   

  Foutje,bedankt! Hoe kun je deze chaos ''bedenken?'' Gaat dit de 8-ste minister van het kabinet Rutte op de drempel nog een baan kosten?

  reageer
 • Parkwijker

   

  Schan-da-lig.

  reageer
 • Karel

   

  Buiten dat het hinderlijk is,is het ook een onnodige extra belasting voor mileu Hulde aan rijkswaterstaat fantastich gedaan

  reageer
 • Karel

   

  Wat een idiote gedachte om juist in de spits te moeten gaan testen, en dan ook nog onaangekondigd, zodat de mensen geen enkel alternatief meer kunnen bedenken. Duizenden uren arbeidsverlies, wie betaalt dat? Rijkswaterstaat is niet goed bij zijn hoofd.

  reageer
 • Frits

   

  Rijkswaterstaat, schandalig om dit soort testen niet aan te kondigen. Mensen willen graag op tijd op hun werk of afspraak zijn en dan gaan jullie dit soort idiote onaangekondigde acties uithalen? Kan men ook bij Rijkswaterstaat aankloppen voor de financiële schade die men daardoor oploopt?

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Wie verzint toch zoiets? Het is net als met andere afsluitingen om niets. De verkeersdeelnemers zijn stipjes op een computerscherm waarmee je kunt spelen alsof het dode dingen zijn. De simpelste gebeurtenissen leiden vanwege ambtelijke activiteiten eenvoudig tot grote opstoppingen met duizenden en duizenden uren opgetelde vertraging voor de burgers.

  reageer
 • Joop

   

  Zal nog wel vaker gebeuren. Door die verwarrende wegindeling denk je voor te moeten sorteren, waarna je met z'n allen weer op dezelfde weg terechtkomt en men elkaar links en rechts inhaalt. Andere kant op zelfde situatie. En om de twee auto's eentje die altijd net nog wat sneller wil dan de rest...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert