Basisschool De Regenboog 'zeer zwak'

LELYSTAD
Basisschool De Regenboog in de Lelystadse Atolwijk is door de Onderwijsinspectie aangemerkt als zeer zwak. Het toezicht op de Jenaplanschool zal daarom worden aangescherpt, tot alles weer op orde is. Zeer zwakke scholen moeten zich volgens de regels binnen een jaar verbeteren.

Wat is er mis? 
De inspectie bezocht de school dit jaar twee keer. Tijdens die bezoeken werd vastgesteld dat de kwaliteit van het onderwijs tekortschoot. De leerstof is niet op orde en er is onvoldoende zicht op de ontwikkeling van kinderen.
Volgens de inspectie doen zich op de school ook situaties voor waarbij kinderen zich onveilig voelen. 

Volgens de inspectie is er bij de school veel verloop in personeel en leiding geweest. Hierdoor is een paar keer van werkwijze veranderd en heeft de school geen verbeteringen kunnen doorvoeren. 

Hoe gaat het verder?
In juni volgend jaar is er een herstelonderzoek. De school moet de zaken dan weer op orde hebben. Is dat niet het geval, dan moet de inspectie hiervan melding maken bij de minister van Onderwijs.

Reactie schoolbestuur
Volgens de stichting SchOOL, waar de Regenboog onder valt, zijn inmiddels enkele maatregelen getroffen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Zo is er een nieuwe directeur aangesteld, krijgen leerkrachten externe ondersteuning en zijn ouders via een informatieavond en een brief over het verbeterplan bijgepraat.

reacties (7)

 • Ineke

   

  Wanneer gaat omroep flevoland eens in gesprek met de leerkrachten? Dan gaat er een beerput open.

  reageer
 • Jos

   

  Jammer dat de verantwoordelijken, wethouder en bestuur, niet strafrechtelijk vervolgd kunnen worden voor wanbeleid. De echte verliezers zijn de kinderen en de hard werkende leerkrachten. Ik lees in een eerder bericht: wethouder heeft thee gedronken met het bestuur en is allemaal goed. Schande, schande.

  reageer
 • Freek

   

  Stichting school afschaffen en weer terug naar de gemeente. De bruidsschat zal inmiddels wel verdampt zijn en de toenmalige directeur van de stichting geniet inmiddels van z’n pensioen

  reageer
 • Tries

   

  De school heeft net 1 jaar nieuwe leerkrachten die alles op alles zetten om er wat van te maken. daarvoor was het bestuur een grote zooi. Ik wens de nieuwe leerkrachten heel veel succes!

  reageer
 • Harm

   

  de school is nu een jaar verder en ik vind echt dat de school er enorm op vooruit is gegaan, samen met de nieuwe directeur en de leerkrachten hebben zij er hard aangewerkt om te staan waar ze nu staan echt top. ga zo door. En nog iets bij stichting school daar ligt het falen hij die daar verantwoordelijk is moet zich eens goed achter de oren krabben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ineke

   

  Wethouder van wageningen. Wanneer ga je met de betrokken leerkrachten praten om het echte verhaal van het falende bestuur aan te horen?

  reageer
 • Arjan

   

  Ongelooflijk. Ik ken de leerkrachten die zich een slag in de ronde werken maar door falend beleid van stichting school en bureaucratie en vriendjes politiek in de steek gelaten worden. Wethouder van wageningen schaam je dat je deze leerkrachten met hart voor kinderen in de steek hebt gelaten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert