Wisselstrook A6 woensdagmiddag open

ALMERE
Automobilisten die woensdagmiddag vanuit Amsterdam via de A6 weer naar Almere rijden, kunnen gebruik maken van twee extra rijstroken. De wisselbaan waar Rijkswaterstaat woensdagochtend mee aan het testen was, is in de middag opengegaan. Dat meldt de wegbeheerder. 

De wisselbaan biedt tijdens de ochtendspits twee extra rijstroken richting Amsterdam en tijdens de avondspits in de richting Almere. Automobilisten vanuit Almere kunnen op de Hogering en op de snelweg A6 ter hoogte van knooppunt Gooimeer de spitsstroken oprijden en tot aan Diemen in de richting van Amsterdam rijden. Andersom kunnen automobilisten op de A1 bij Diemen en op de A9 bij de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal de wisselbaan oprijden. 

Het is de bedoeling dat de wisselbaan uiteindelijk tot aan het knooppunt Holendrecht doorloopt.File door test
Een test van de wisselbaan zorgde woensdagochtend voor een lange file op de A6. De hoofdbaan werd afgesloten door Rijkswaterstaat in verband met de veiligheid. Al het verkeer moest in plaats van over vier banen over de twee parallelbanen, aan de rechterkant van de A6. Om die reden stond er een flinke file tussen Almere Buiten West en Muiderberg. Even voor acht uur was dat zo'n 12 kilometer en dat betekende voor automobilisten een vertraging van bijna een uur.

Avondspits
Nadat de spitsbaan in de middag open ging, waren er tijdens de avondspits geen opvallende vertragingen bij Almere.
reacties (2)

 • Ali

   

  Schuren maar...

  reageer
 • Nol

   

  En wanneer komt er een wisselbaan van Lelystad naar Almere?

  reageer
 • Michael

   

  Is toch echt te ver dat Lelystad. Lelystad mag het doen met een extra rijstrook tot Lelystad Zuid.

 • Kees

   

  Is die nodig dan? Behalve bij een ongeluk zie ik daar nooit file.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert