"Koe in de schuur houden is niet zielig"

DRONTEN
"Een koe hoort gewoon in de wei, al is het alleen al voor het mooie plaatje", aldus melkveehouder Piet Boer uit Biddinghuizen. Piet Boer heeft er bewust voor de gekozen zijn vee in de wei te laten grazen, maar snapt ook goed dat er boeren zijn die de dieren het hele jaar binnenhouden.

"Je hebt veel meer controle over wat de koeien precies binnen krijgen de koeien blijven in een constante omgeving", aldus Boer. Het is zeker niet zielig: "Koeien zijn net mensen en kunnen ook lui zijn. Het is ook wel makkelijk in een schuur. Het voer wordt letterlijk voor je bek gegooid."

Ook weidekoeien staan een groot deel van het jaar binnen. Sowieso de winter maar ook als het bijvoorbeeld te warm is. 


De hele eerste week van oktober schenkt Omroep Flevoland speciale aandacht aan de agrariërs in de provincie.  
 

reacties (2)

 • Pieter

   

  En mensen hoeven hun vitamine D ook niet meer in de buitenlucht op te doen en gevangenen hoeven we ook niet meer te luchten. Zeg nou gewoon boeren dat het uit financieel oogpunt beter is om ze in een hok te zetten. Dan toon je je een vent. Kom niet met kulpraatjes.

  reageer
 • Hihi

   

  En u en ik weten dat we graag zo goedkoop mogelijk willen winkelen. En om te kunnen concurreren moet het boerenbedrijf op zijn kostprijs letten. En ook een boer wil graag elke maand een salaris hebben, net als u en ik, om ons en onze gezinnen te onderhouden. En reken maar dat de meeste niet En, zo niet alle, het beste met de dieren voor hebben. Voor dat vak voor die passie kies je omdat je graag net dieren wilt werken en in de buitenlucht. Anders ging deze hbo'er wel een kantoorbaan zoeken. En denk ook eens aan alle regels die onze overheid ze oplegt. Deze maatregelen vergen veel financiële investeringen. En net als je ze terug hebt verdiend, of misschien nog net niet, staat de volgende maatregel alweer voor de deur. Knap als he dan toch door blijft gaan met je vak / passie.

 • kees d.

   

  Wanneer koeien vrij in en uit kunnen lopen zijn er ook dieren die soms dagen binnen willen blijven. Koeien hebben wat dat betreft best een eigen wil.

  reageer
 • Jansen

   

  Inderdaad dus allemaal binnen is niet de wil van alle koeien

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert