Horecazaken slecht toegankelijk voor mindervaliden

DRONTEN
Horecazaken in Dronten zijn slecht toegankelijk voor mensen met een beperking. Dit blijkt uit een onderzoek dat Stichting Onder Dak Gehandicaptenberaad Dronten heeft gedaan bij dertien horecagelegenheden in de gemeente. 

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat veel restaurants te klein zijn voor rolstoelen, vaak gehandicaptentoiletten ontbreken, de nooduitgang onbereikbaar is voor rolstoelen en stoelen niet geschikt zijn voor mensen met obesitas. 

Gastvrijheid prima in orde
Voor het onderzoek hebben groepjes van drie of vier mindervaliden de restaurants bezocht. Ze hanteerden een lijst met probleempunten om te zien hoe goed of slecht de toegankelijkheid geregeld was.
De gastvrijheid in de restaurants is overigens wel prima in orde. 

reacties (6)

 • HH

   

  Het is nu eenmaal onmogelijk om het iedereen naar de zin te maken. Er zijn zoveel soorten beperkingen. Voor iemand die permanent in bed ligt kun je bijvoorbeeld in de horeca geen toegang, toiletvoorziening, etc. regelen. En zo zijn er nog legio andere voorbeelden te bedenken.

  reageer
 • Thomas

   

  Obesitas is geen handicap. Obesitas is het resultaat van mensen die teveel eten. Vrije keuze. Niet andermans probleem.

  reageer
 • Sonja

   

  Obesitas is zeker wel een beperking en komt echt niet altijd door te veel eten. Denk aan mensen die al andere beperkingen hebben en dus weinig tot niet kunnen bewegen of medicatie hebben waar je enorm van aankomt. Voor je het weet heb je Obesitas en dan nog zien helaas heel veel mensen hen als veelvraten die het aan zichzelf te danken hebben dat ze (nog) ziek(er) zijn. Heel vervelend.

 • Sonja

   

  Jammer dat mensen hier vergeten dat Obesitas een chronische ziekte is en dat mensen met een chronische ziekte gewoon naar een restaurant of café moeten kunnen gaan. Een kaart in braille helpt een slechtziende zelf bestellen, gaat dat ook te ver? Een goede, brede stoel is gewoon normaal dat dat er is, net als een aangepast toilet. Er is inmiddels ook een VN Verdrag voor de rechten van de mens met een handicap en daar hoort dit dus ook bij. Jammer van die opmerkingen over Obesitas dus!

  reageer
 • Drontense

   

  Als je in rolstoel zit moet je wel toegang hebben in een restaurant.Maar als je veel te zwaar bent kun je niet verlangen dat ze een grote brede stoel voor je hebben.Sommige kunnen er niks aan doen maar zo hebben veel mensen ergens last van.

  reageer
 • Ik

   

  "Stoelen niet geschikt voor obesitas". Komop moet een restaurant daar ook al rekening mee houden? Mindervaliden vind ik wel dat dat voor elkaar hoort te zijn. Er zijn veel te weinig invalide-toiletten terwijl meestal een groot toiletruimte voldoende is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  Hebben we er wel 13 in Dronten?

  reageer
 • Hans

   

  En is het dorp Dronten opeens een stad?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert