PostNL heeft videobeeld van forceren pakketautomaat

ALMERE • Wo 4 oktober 2017 | 19:13 • Woensdag 4 oktober 2017 | 19:13
PostNL heeft camerabeelden van onbekenden die woensdag in de Almeerse Danswijk een pakketautomaat hebben opengebroken. De beelden zullen volgens het bedrijf donderdag aan de politie worden overhandigd.

Een voorbijganger zag woensdagmiddag dat de deurtjes van de pakketautomaat aan de Salsastraat waren geforceerd. Op een foto van de automaat zijn openstaande deurtjes met daarachter poststukken te zien. 

PostNL kon woensdagmiddag niet onmiddellijk zeggen hoeveel pakketten er in de automaat zaten en of er ook post is meegenomen. Het bedrijf stelt een onderzoek in.

De brief- en pakketautomaten in Almere zijn een proef van PostNL. Buurtbewoners kunnen er niet alleen brieven posten, maar ook voor hen bestemde pakketten afhalen. Volgens de woordvoerder zal het openbreken zeker worden meegenomen in de evaluatie van de proef. Het is volgens haar geen aanleiding om de proef voortijdig te beëindigen. 

Foto: Vincent van Drie

Deel artikel

reacties (6)

 • Frenky

    Vr 6 oktober 2017 Vrijdag 6 oktober 2017

  Goed idee van postnl. Alleen misschien dat je dit soort automaten in iets meer beveiligde omgeving zetten. In een supermarkt of iets dergelijks.

  reageer
 • Karel

    Vr 6 oktober 2017 Vrijdag 6 oktober 2017

  Nee, geen goed idee van Post.nl. Het is vragen om problemen in deze tijd van toenemende criminaliteit en slechte handhaving. Uw idee is wel goed, maar in feite bieden al veel supermarkten deze service aan de klantenbalie. Ook vestigingen van Primera en Bruna doen dit al, volgens mij.

 • Tja

    Do 5 oktober 2017 Donderdag 5 oktober 2017

  Het bijzondere is dat gistermiddag een pakketbezorger de automaat zat te vullen en hier waarschijnlijk niets aan heeft gedaan. Hij ging gewoon weg terwijl iemand hem nog aansprak dat het kastje openstond. Bijzonder....

  reageer
 • Hans K

    Wo 4 oktober 2017 Woensdag 4 oktober 2017

  De Pakketautomaat bij ons in de wijk staat nog steeds rechtovereind. De meeste in de wijk zijn er blij mee en maken er ook goed gebruik van. Omdat ik altijd thuis ben en vanuit huis werk maak ik er geen gebruik van, maar een paar keer voorgekomen dat mijn pakketje in de automaat lag, tijdens hond uitlaten. Nou, geweldig zo’n ding!

  reageer
 • Jan

    Do 5 oktober 2017 Donderdag 5 oktober 2017

  Beetje tegenstrijdig verhaal..

 • Barbara

    Wo 4 oktober 2017 Woensdag 4 oktober 2017

  Post NL is schandalig bezig. Een maand geleden wilde ik op maandagmorgen een brief posten in brievenbus voor de Jumbo in de Jol. Brievenbus was in de ochtend rond 11 uur propvol en er hingen een stuk op tien poststukken buitenboord. Melding gedaan bij de juf achter de servicebalie die vriendelijk maar onbewogen haar schouders ophaalde en zei: Oh dat gebeurt wel vaker, dan zijn ze de bus vergeten te legen. En dat terwijl er in de wijken rondom deze brievenbus geen andere mogelijkheid meer is om te posten. Thuis even de politie geinformeerd die er eigenlijk ook niet koud of warm van werd..

  reageer
 • Dirk Zaan655450

    Do 5 oktober 2017 Donderdag 5 oktober 2017

  Waarom zouden mensen die u aanspreekt maar die er niets mee van doen hebben er wel verantwoordelijk voor zijn. U post gewoon later of u belt of mailt post.nl en dat is alles.

 • Lelystedeling

    Wo 4 oktober 2017 Woensdag 4 oktober 2017

  Vervelend wellicht. Maar de dame in de Jumbo is geen PostNL brievenbusleeghaalster, wat verwacht je dan? Maar ook IN de Jumbo kun je post in de bak met de sleuf deponeren. En anders zijn er wel degelijk brievenbussen in de buurt van de Jol. Paar honderd meter verderop (Galjoen 10 1) en aan de Kolkweg staan ook brievenbussen. Dus ietsiepietsie meer inzet en je kunt echt wel je briefje kwijt hoor... Moet je ff 5 minuten fietsen; goh, da's erg... :-)

 • Bertje

    Wo 4 oktober 2017 Woensdag 4 oktober 2017

  En wat had de dame van de supermarkt moeten doen dan?

 • Marja

    Wo 4 oktober 2017 Woensdag 4 oktober 2017

  Nee geen slim idee. Ik zou het nooit doen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marit

    Wo 4 oktober 2017 Woensdag 4 oktober 2017

  Toen dit idee gelanceerd werd door PostNL was het eerste wat ik dacht: Wat een absurd idee, Dit is een open doel voor mensen die graag proletarisch winkelen. Was er nu niemand die het grote risico hiervan inzag? Zelf zou ik al nooit van zo'n pakketdienst gebruikmaken. Genoeg andere manieren.

  reageer
 • Steven Stedenwijk

    Do 5 oktober 2017 Donderdag 5 oktober 2017

  U kant tegen betaling pakketten laten ophalen. Dit soort pakketautomaten zie je in het buitenland al jaren en die functioneren gewoon goed. Ook al is de criminaliteit daar veel hoger.

 • Guderian

    Wo 4 oktober 2017 Woensdag 4 oktober 2017

  Helemaal mee ens. Hoe komen ze erop.

 • A.

    Wo 4 oktober 2017 Woensdag 4 oktober 2017

  Het idee is juist top, dit is het eerste grote incident. Wat je kan krijgen met een proef. Kunnen ze mooi meenemen in het verslag aan het einde van de rit. Van mij mogen ze die pakketmuren op meer (centrale) plekken neerzetten, zullen mijn buren ook een stuk blijer mee zijn :)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert