PostNL heeft videobeeld van forceren pakketautomaat

ALMERE • Wo 4 oktober 2017 | 16:16 • Woensdag 4 oktober 2017 | 16:16
PostNL heeft camerabeelden van onbekenden die woensdag in de Almeerse Danswijk een pakketautomaat hebben opengebroken. De beelden zullen volgens het bedrijf donderdag aan de politie worden overhandigd.

Een voorbijganger zag woensdagmiddag dat de deurtjes van de pakketautomaat aan de Salsastraat waren geforceerd. Op een foto van de automaat zijn openstaande deurtjes met daarachter poststukken te zien. 

PostNL kon woensdagmiddag niet onmiddellijk zeggen hoeveel pakketten er in de automaat zaten en of er ook post is meegenomen. Het bedrijf stelt een onderzoek in.

De brief- en pakketautomaten in Almere zijn een proef van PostNL. Buurtbewoners kunnen er niet alleen brieven posten, maar ook voor hen bestemde pakketten afhalen. Volgens de woordvoerder zal het openbreken zeker worden meegenomen in de evaluatie van de proef. Het is volgens haar geen aanleiding om de proef voortijdig te beëindigen. 

Foto: Vincent van Drie

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel