Druivenoogst valt tegen door regen

MARKNESSE
De druivenoogst in Flevoland is begonnen. Bij Wijnboerderij Maronesse in Marknesse zijn vrijwilligers opgeroepen om te helpen met het plukken. In één dag worden duizend planten van hun druiven ontdaan en dat levert uiteindelijk zo'n duizend flessen wijn op.

Eerder dit jaar leek het een hele goede oogst te gaan worden, maar volgens wijnboer Riek van der Veeken heeft de grote hoeveelheid regen van de afgelopen weken toch wat roet in het eten gegooid. Door het vocht is er schimmel in de druiven gekomen en daardoor moet een deel worden weggegooid. 

De soorten die woensdag werden geplukt, zijn de Pinot Gris en de Cabernet Cortis. De druiventrossen worden zo snel mogelijk verwerkt tot wijn.

reacties (3)

 • Ik

   

  Je hebt zeker nog nooit wijn uit de polder geproefd. Ze hebben niet voor niks genoeg internationale prijzen gewonnen voor de wijnen. Zegt genoeg lijkt me. En de wijn uit de polder is hartstikke lekker.

  reageer
 • Jaap de Nopper

   

  Wat zeggen mij prijzen, prijs mijn vriendin de hemel in!

 • Wallander

   

  Leuk uit de polder, maar echt lekker voor zijn geld is het echt niet!

  reageer
 • martin

   

  Ik snap hier niks van. De super ligt vol met duizenden goede wijnen. Ui landen waar de zon meestal schijnt. Waarom denkt een Nederlander dat hij er nog een wijn (van minimaal gelijke kwaliteit) aan toe kan voegen?

  reageer
 • Jan

   

  Omdat hij er gewoon plezier in heeft misschien? Iemand kan ook wel eens iets gaan doen waar hij lol in heeft ondanks het feit dat anderen hetzelfde doen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert