Markerwaarddijk weer open voor vrachtwagens en aanhangers

LELYSTAD
De dijk tussen Lelystad en Enkhuizen (N302) is weer open voor vrachtwagens en voertuigen met aanhangers. Er geldt nog wel een snelheidsbeperking van maximaal 70 kilometer per uur in plaats van 100 in verband met het onstuimige weer  Om dezelfde reden gaat ook de Ketelbrug op de A6 niet open. 

Er gold donderdag code geel in Flevoland. Dat betekende dat er zware windstoten tussen de 75 en de 100 kilometer per uur konden voorkomen. De provincie Flevoland sluit de dijk af voor vrachtwagens en aanhangers als het rond windkracht 8 is. De wind is inmiddels afgenomen. 

De provincie heeft sinds begin september nieuwe regels voor de dijk bij harde wind. Bij windkracht 7 mag er niet meer worden ingehaald en gaat de maximumsnelheid naar 70 kilometer per uur. Bij windkracht 8 gaat de weg dicht voor vrachtwagens en auto's met aanhangers. Als het nog harder gaat waaien, wordt de weg zelfs afgesloten voor alle verkeer. Dat is het geval bij windkracht negen. Bij die windkracht is er officieel sprake van een storm.
 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert