Brandweer druk met meldingen stormschade

FLEVOLAND
Vanwege de harde wind zijn er op verschillende plekken in Flevoland bomen op de weg gewaaid.

Onder meer op de Oostranddreef in Lelystad en op verschillende plekken in Noordoostpolder moest de brandweer in actie komen om bomen en takken weg te halen. Op de Amsterdamweg in Emmeloord moest een omgevallen boom met een lier van de weg worden gesleept.

Kapotte vrachtauto
Vanwege de harde wind was de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen urenlang dicht voor vrachtwagens en aanhangers. Sinds 13:45 uur geldt daar alleen nog een snelheidsbeperking.
Op de Ketelbrug raakte een Poolse vrachtwagen beschadigd door de harde wind. De vrachtwagen strandde net voorbij de brug. Het zeil van de vrachtwagen was kapot gewaaid. De rechterrijstrook op A6 werd in verband hiermee afgesloten.

Code geel
De waarschuwing code geel voor Flevoland is niet langer van kracht, maar geldt nog wel voor het IJsselmeergebied. Dit betekent dat er zware windstoten tussen de 75 en de 100 kilometer per uur kunnen voorkomen.
In verband met de harde wind werd de Ketelbrug tot 15 uur niet bediend.

Ramsgeul gestremd
In verband met de harde wind en de hoge waterstand was ook de Ramsgeul bij de Ramspolbrug bij Ens tijdelijk gestremd voor de scheepvaart. Rijkswaterstaat was bang dat de oevers beschadigd zouden raken door voorbijvarende schepen. Rond 14:30 was de waterstand weer zodanig gezakt dat de schepen weer door de geul konden varen. 

reacties (3)

 • Jan

   

  Respect voor allen die in de storm werkzaamheden mochten verrichten ten dienste van anderen. Hulpverleners, brandweer, politie GGD enz enz. Respect en hartelijk dank voor uw inzet!!

  reageer
 • Karel

   

  Vraag me alleen af waarom de brandweer dit moet oplossen. Omgevallen bomen is dat niet de zorg van de gemeente? Daar lopen ook veel mensen rond met een kettingzaag en mensen die zo'n ding kan bedienen .

  reageer
 • Flevogoed

   

  Omdat de brandweer onmiddellijk actie onderneemt , en de gemeente niet .

 • Dronten

   

  Heerlijk weer om van te genieten. Lekker uitwaaien. Tip: ga niet het bos in, de takken vliegen om je oren! Ook fietsen is een uitdaging

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert