Dronten wil oefencentrum veiligheidsregio binnenhalen

DRONTEN
De gemeente Dronten biedt zichzelf aan als locatie voor een oefencentrum van de Veiligheidsregio Flevoland. Volgens het college van burgemeester en wethouders heeft Dronten de ideale omgeving voor zo'n trainingscentrum. 

In een brief waarin de gemeente zich officieel kandidaat stelt worden als positieve punten de ligging van Dronten genoemd en het feit dat de gemeente over een aantal geschikte locaties beschikt voor dit nieuwe trainingscentrum.

De veiligheidsregio Flevoland wil zo'n centraal oefencentrum, omdat er steeds meer van brandweerpersoneel wordt verwacht. Zeker met de uitbreiding van het vliegveld Lelystad.

Lange tijd leek het erop dat er bij het vliegveld Lelystad een nieuwe kazerne met daarbij een oefencentrum zou komen. Dronten was hier fel tegenstander van, uit angst voor hogere kosten en dat de eigen brandweerkazerne zou sluiten. Uiteindelijk besloot Schiphol om de brandweerzorg op het vliegveld zelf te gaan regelen en moet Flevoland zelf op zoek naar een locatie voor het oefencentrum. 

reacties (7)

 • Rob

   

  Inderdaad is brandbestrijding op een vliegveld specialistenwerk. Waar het omgaat is dat er een oefencentrum zou komen waar zowel de veiligheidsregio als brandweer vliegveld gebruik van kan maken. De Jonge was tegenstander want wilde geen oefencentrum in Lelystad. In Dronten lopen grondverkopen slecht en de Jonge wil dan ook graag het oefencentrum in Dronten hebben. Voor opgezet plan dus en dat kun je wel aan slinkse Aat overlaten. Nu afwachten waar de veiligheidsregio voor kiest.

  reageer
 • kees d.

   

  Brandbestrijding op een vliegveld is specialistenwerk en daar moet dagelijks voor worden geoefend. Dat de veiligheidsregio zichzelf voorop heeft geschoven met betrekking tot de brandbestrijding op het vliegveld daar kan de gemeente Dronten helemaal niets aan doen. Omdat Dronten mooi centraal in de regio ligt is het helemaal niet ondenkbaar dat hier het regionaal oefencentrum kan komen. Heeft helemaal niets met de burgermeester te maken maar iets van logisch nadenken.

  reageer
 • dorpsgenoot

   

  Als ik de brandweer zou zijn zou ik Dronten in z'n sop gaar laten koken. Eerst zand in de motor strooien en nu een slaatje eruit slaan.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Bouwen op de golf, pracht locatie, kan aatje na zijn pensionering nog dagelijks van zijn succesje genieten.

  reageer
 • Rinus

   

  Alleen als er een frietkraam en een fietsenmaker komen. Een typisch Aatje dit.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Voorstander Lelystad Airport

   

  Inderdaad huichelarij van de bovenste plank. Typisch het B&W Dronten; overal voor gaan liggen en overal tegen zijn tot het moment dat zij daar voordeel uit kunnen halen: denk aan airport Lelystad; eerst tegenstander toen duidelijk werd dat het niet meer tegengehouden kon worden zagen ze de economische kansen en werden ze voorstander. Zo ook met de oefenvoorziening brandweer.

  reageer
 • Rik almere

   

  Wat een huichelarij eerst te duur als het bij het vliegveld komt en dan wel zelf willen binnenhalen 188427

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert