Dronten wil oefencentrum veiligheidsregio binnenhalen

DRONTEN • Do 5 oktober 2017 | 11:15 • Donderdag 5 oktober 2017 | 11:15
De gemeente Dronten biedt zichzelf aan als locatie voor een oefencentrum van de Veiligheidsregio Flevoland. Volgens het college van burgemeester en wethouders heeft Dronten de ideale omgeving voor zo'n trainingscentrum. 

In een brief waarin de gemeente zich officieel kandidaat stelt worden als positieve punten de ligging van Dronten genoemd en het feit dat de gemeente over een aantal geschikte locaties beschikt voor dit nieuwe trainingscentrum.

De veiligheidsregio Flevoland wil zo'n centraal oefencentrum, omdat er steeds meer van brandweerpersoneel wordt verwacht. Zeker met de uitbreiding van het vliegveld Lelystad.

Lange tijd leek het erop dat er bij het vliegveld Lelystad een nieuwe kazerne met daarbij een oefencentrum zou komen. Dronten was hier fel tegenstander van, uit angst voor hogere kosten en dat de eigen brandweerkazerne zou sluiten. Uiteindelijk besloot Schiphol om de brandweerzorg op het vliegveld zelf te gaan regelen en moet Flevoland zelf op zoek naar een locatie voor het oefencentrum. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel