Theater De Meerpaal eenmalig toch weer subsidie

DRONTEN
Het lukt theater De Meerpaal in Dronten maar niet om financieel gezond te worden, en daarom springt de gemeente eenmalig bij met een bedrag van ruim 40.000 euro. Daarmee is het tekort van het theater over het afgelopen jaar gedekt. 

4,5 miljoen
De Meerpaal krijgt jaarlijks bijna 4,5 miljoen euro subsidie voor evenementen en activiteiten, maar de gemeente geeft sinds 2012 géén geld meer voor het theater. Sindsdien zijn er financiële tekorten. 

Structurele oplossing
De gemeente schiet het theater nu eenmalig te hulp, maar voor de toekomst moet er een structurele oplossing voor de tekorten worden gevonden. Wethouder Ton van Amerongen en directeur Anke Weeda van De Meerpaal zijn daarover in gesprek. Aan welke oplossingen ze denken, wil geen van beide partijen kwijt. Waarschijnlijk wordt er in december meer bekend. 
 

reacties (9)

 • Trudy

   

  4,5 miljoen Euro subsidie per jaar, dat is meer dan 100 Euro per inwoner van onze gemeente. Hoe vaak maakt u er per jaar gebruik van? En als u het bezoekt betaald u nogmaals, het is de reinste geldverspilling! Platgooien is de beste oplossing.

  reageer
 • HH

   

  In ben het bijna met u eens. Alleen dat platgooien gaat te ver. Je kunt ook een andere - commerciele - bestemming voor het pand zoeken.

 • swifter

   

  Dronten heeft de begroting meerjarig op orde, dit was al lang bekend bij de gemeente. maar wat de meerpaal en andere culturele onzin betreft, heeft de gemeente altijd weer een geld boom( bezuinigen en belasting verhoging)

  reageer
 • Dirk

   

  En ook hier weer het bekende verhaal. Dronten gaat voor Swifterbant. Op wie stemt Swifterbant volgend jaar? Motie van wantrouwen naar Bromsnor?

  reageer
 • Schnappie

   

  Nou, een aantal jaren geleden hadden wij kaarten gekocht voor een dansvoorstelling. De dansvoorstelling werd afgezegd, maar de Meerpaal betaalde ons alleen de kaartjes terug, NIET de reserveringskosten en administratiekosten die wij aan de Meerpaal hadden betaald. Argument van de Meerpaal: Meerpaal kon er niets aan doen dat de voorstelling was gecanceld. Nou, sindsdien hebben wij nooit meer een stap in de Meerpaal gezet en we vertellen dit iedereen die het wil horen. Zo helpt de Meerpaal zichzelf om zeep! En de gemeente financiert dit... ongelooflijk.

  reageer
 • Koos

   

  ...en jaren later ben je daar nog steeds boos om en je zet nooit meer een voet binnen daar? Dat is best zielig hoor.

 • Rob

   

  Het college en met name wethouder van Amerongen weet als sinds 2012 dat de Meerpaal creatief met subsidie omgaat. Subsidie gelden zijn gebruikt om de commerciële activiteiten te betalen. Door meerdere ambtenaren is dit aangekaart maar een externe heeft in opdracht van van Amerongen de wanprestatie van de Meerpaal weggepoetst en zie hier het resultaat. In plaats dat de Meerpaal terecht gewezen wordt door college en in de kosten gaat bezuinigen leggen ze nu dus weer de rekening bij de gemeente neer. Van Amerongen betaalt wel want stel je voor hij wil volgend jaar weer wethouder worden en dan kan hij nu geen gezeur hebben met de Meerpaal. Mocht het college niet betalen dan is de kans groot dat de Meerpaal de achterkamertjes afspraken openbaar maakt en dat komt van Amerongen niet goed uit.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Vlinder

   

  En het geld gaat weer naar Dronten De ouderen in Swifterbant staan in de kou. Was dat potje niet eerder beschikbaar geweest voor MFC Swifterbant. Beetje jammer dit

  reageer
 • Willem dronte

   

  Wordt het niet eens tijd dat ze zelf hun broek gaan op houden ! En te stoppen met geld hier in te stekken 4.5 miljoen per jaar dan geld kan dan gewoon terug naar de burger.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Hoeveel mensen (OUDEREN) hebben veel plezier met de activiteiten die in de Meerpaal mogelijk zijn. (kaarten biljarten,leestafel,line dansen,computercursus etc.) altijd dat gedoe met de burger en zijn geld, een gemeente is ook een sociaal gebeuren.

 • Sim

   

  Mfc Swifterbant was te duur. En nu wel 40.000 naar de Meerpaal. Zal wel weer een ander potje zijn.

  reageer
 • Ron

   

  Als de directeur wat minder gaat werken, wat makkelijk kan, bespaar je die 40.000

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert