Gemeente wist van datalek

ALMERE
De gemeente Almere wist sinds november 2016 dat er een datalek was op een computer bij Burgerzaken. Ook zijn er maatregelen genomen, maar die bleken onvoldoende. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de PVV. Die partij had er vragen over gesteld nadat Omroep Flevoland het datalek aan het licht had gebracht.

Het was mogelijk om door op 'pijltje terug' te klikken, persoonlijke informatie van eerdere bezoekers in te zien. De gemeente kende het probleem en dacht dat het was opgelost met het sneller inschakelen van een screensaver. Volgens een woordvoerder van de gemeente was dit een lapmiddel en had het computerprogramma aangepast moeten worden. "Men was zich niet bewust dat hier sprake was van een datalek."

Het datalek bestaat al sinds de computers eind 2014 in gebruik zijn genomen door de gemeente, zegt de woordvoerder. Inmiddels is het programma wel aangepast, schrijft de gemeente aan de PVV. Verder wordt gekeken of er niet te veel persoonlijke informatie wordt gevraagd bij het maken van een afspraak bij de afdeling Burgerzaken.

reacties (2)

 • Bram

   

  Zo wordt er omgegaan met onze privégegevens. Schandalig dat ze het nog wisten ook!

  reageer
 • Ron

   

  knap schandalig dat ze het allang wisten het is niet te hopen dat een ander mijn gegevens kon zien

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert