Flevopost vanaf 2018 in Friesland gedrukt

EMMELOORD
De Flevopost wordt vanaf volgend jaar niet meer in Emmeloord gedrukt. Dit heeft de nieuwe eigenaar, NDC Mediagroep, besloten. Vanaf januari rolt de krant in Leeuwarden van de pers.

Drukkerij Hoekstra in Emmeloord drukte altijd de 15 regionale kranten en vier à vijf magazines van Uitgeverij Boom. Deze uitgeverij is overgenomen door NDC Mediagroep. Dit concern was al de eigenaar van titels als de Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en De Noordoostpolder. Al deze titels worden al in de eigen drukkerij in Leeuwarden gedrukt. Die titels van Boom verhuizen mee naar die drukker, als het contract met Hoekstra volgend jaar is uitgediend.

Drukkerij Hoekstra begon ooit in Balk en bestaat al zo'n 135 jaar. Wat de gevolgen van dit besluit zijn voor het personeel van de drukker is niet bekend. Directeur Gert Sjoerdstra wil daar niet over speculeren. Over drie tot vier weken hoopt hij meer te weten. "Met onze lange geschiedenis staan we voor continuïteit, en daarmee gaan we ook de toekomst in."

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert