Drijvende coffeeshop in haven Meridiaanpad

ALMERE

Er mag een coffeeshop komen in de havenkom bij het Meridiaanpad in Almere Buiten. Dat schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Het gaat om een tijdelijke plek voor maximaal zes jaar. Het wordt een drijvende coffeeshop, op een ponton. De beoogde exploitant is Fumar BV.

De gemeente Almere is al bijna tien jaar op zoek naar een geschikte plek voor een coffeeshop. Een groot deel van Buiten valt af omdat het woonwijken zijn of omdat er een school te dichtbij ligt. De havenkom van de Meridiaan zou wel geschikt zijn als tijdelijke locatie. De twee ROC's in dit stadsdeel hebben al laten weten bezorgd te zijn. Zij zijn bang dat hun leerlingen nu makkelijker softdrugs zullen gaan gebruiken.

Nog niet definitief
Het besluit om deze plek beschikbaar te stellen is nog niet definitief. Vanwege de gevoeligheid van het onderwerp willen B en W eerst de omgeving goed informeren en mogelijke reacties in het definitieve besluit verwerken. Op 16 oktober is er voor inwoners en ondernemers in Almere Buiten een informatieavond in het stadhuis.

reacties (14)

 • Ritchy

   

  ik had kanker. wat mij het meest geholpen heeft was wiet! als er iets is waar Nederland helemaal 100% legaal in moet worden is het wel de verkoop van wiet! en misschien wel de verkoop van alcohol illegaal maken!!!... na het zeggen van dit weet ik nu al zeker dat er een paar mensen op het puntje van hun stoel zitten met een rood hoofd, hoe kan je dat nou zeggen!? doe zelf je onderzoek of vraag je gemeente hoeveel mensen er naar het ziekenhuis moesten in verband met alcohol alleen dit jaar (voor al onder de tieners & jong volwassenen!), en doe dat nou ook het zelfde met de vraag met wiet! ik snap dat alcohol ook een sociaal iets is wat mensen soms dichter bij kan laten komen maar als we alcohol goed vinden, dat veel meer schade doet dan wiet aan je lichaam. en dat er ook in deze sociale samenleving mensen zijn die wiet roken. puur omdat het illegaal is, is het fout!? waarom mag er wel een cafe binnen de afstanden zijn die het voor een coffeeshop lastig maakt om daar te openen? als of een bar/cafe/supermarkt of wat dan ook de verkoop van alcohol promoot niet wordt aan gepakt. puur en alleen om dat het sociaal geaccepteerd is? ik snap dat mensen hun mening geven en dat doe ik dus ook hier. maar je concentratie verlagen!? ja!? als je 18 bent ben je toch volwassen om zelf te bepalen of je een jointje rookt of niet!?? en uit ervaring helpt het sommige mensen om juist beter te concentreren. maar daar gaan we weer, het blijkt een feit te zijn dat je hersenen zo wie zo tot je 25ste blijven groeien in massa (CC capaciteit!) en zich daarna verder intern groeit door nieuwe ervaringen op te doen en alles daarvoor van ervaringen te herhalen om zo je neuroreceptor beter te verbinden en uiteindelijk zo sneller en makkelijker dingen doen,denken etc etc. heb je ooit gelezen dat alcohol ook maar iets hier in verbeterd!??!!?? doe je onderzoek maar ik daag je uit! we weten allemaal dat het hersencellen en receptoren vernield. en kijk dan ook wat wiet doet met de neuroreceptor. daar naast blijkt ook nog in mijn geval te helpen met mijn kanker die nu zo goed als weg is!... nogmaals ik snap dat mensen hier hun mening geven en daar al het recht in hebben. maar het lijkt er op dat veel mening hier gebaseerd zijn op het sociale acceptatie en niks met feiten te maken hebben over de gevolgen van gebruik. ik hoor het wel wat iedereen hier van vind. om mijn punt helemaal af te sluiten. wanneer heb je voor het laatst gehoord dat iemand dronken was en de boel vernielden of agressief was of thuis kwam en de familie & kinderen verbaal en fysiek te mishandelde of binnen de gemeente vernieling maakte die voor onze belasting centen vergoed moet worden!?? en wanneer de laatste wiet gebruiker ook maar iets in deze trand hebben gedaan!?? behalve beetje hangen!?? mijn dank voor het lezen van mijn mening

  reageer
 • Tom

   

  Ben tegen drug, dus ook tegen een boot met drugs waar dan ook.

  reageer
 • Wil Jongerden

   

  Plaats deze maar lekker ergens anders.

  reageer
 • RonaldB53

   

  Wat een onzin dat er scholen in de buurt zouden zitten van de geplande locatie. De dichtstbijzijnde school is OBS Het Spectrum aan de andere kant van de Evenaar. Een coffeeshop zal daar niet zo veel invloed hebben. Ook is er in de directe nabijheid geen openbare speelplaats te vinden. Zijn dus alle twee drogredenen om een petitie te beginnen en mensen tekenen ook nog klakkeloos, zonder zich eerst goed op de hoogte te stellen van de situatie. De locatie wordt aan 1 kant door de Evenaar begrenst, aan de andere kant door het spoor. Aan de zijkant door respectievelijk parkeerplaats en grasvelden bij Albert Heijn en aan de andere zijkant door veel begroeiing. Alleen de flats aan het Rio de Janeiroplein staan in de buurt, maar volgens mij wonen daar niet zoveel kinderen. Het ROC waar mee geschermd wordt in de petitie ligt volgens Google op zo'n 650-700 meter. Verder vraag ik mij af wie er last zou hebben van het vermeende geluidsoverlast. Maakt een joint roken herrie dan. Waardedaling huizen? Welke huizen. Alleen die flat staat wat dichterbij. De hoge flat die het meest dichtbij staat betreft huurappartementen. Dus wat nou waardevermindering.Toename criminaliteit?! Gebaseerd op wat? Echt elke reden in de petitie is met argumenten en feiten volledig onderuit te halen. Kansloos dus.

  reageer
 • Karel

   

  U bent toch niet toevallig de heer Weerwind in cognito? Alle door u aangevoerde argumenten kunnen trouwens zo gemakkelijk worden weersproken, dat ik er niets eens op inga. Boven blijft de hamvraag: waarom moet er een coffeeshop komen? Kunnen we missen als kiespijn in heel Almere.

 • Jannie

   

  Ik heb nog nooit vernomen dat een coffeeshop gemist word in Almere Buiten. Dus waarom moet er nu ineens een coffeeshop komen en nog wel in het Meridiaanpark. Bij alle bijeenkomsten over het opkappen van het Meridiaanpark is nooit iets vermeld over de komst van een coffeeshop. Het kan in Almere zoals de gemeente het wil. Net als het kinderdagverblijf wat ook niet in het park hoort en de papier en glascontainers. Tevens laat de communicatie ook wel wat te wensen over. Schijnt op 3 oktober een informatie avond over centrum Almere Buiten geweest te zijn. Maar waarom zal je bewoners op de hoogte stellen. Hoe minder iets weten hoe beter, lijkt de gemeente te denken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jannie

   

  Er is in de loop der jaren veel geld en energie gegaan in bijeenkomsten met opknapplannen voor het Meridiaanpark. Het resultaat een coffeeshop. Het kan in Almere zoals de gemeente het wil. Hebben omwonenden ook nog wat te zeggen? Als men wil dat het park verloederd moet dit vooral geplaatst worden. Waarom niet bij politiebureau zoals in stad!

  reageer
 • Bombarda

   

  Uiteraard is het een verrassing voor een ieder dat er een coffeeshop is gepland in Almere-Buiten. Dit komt mede doordat de bewoners (hoge flat de Grande) aan het Rio de Janeiroplein tegen waren om een beweegtuin in het park te krijge. Dit in verband met overlast en hangjongeren, ze hadden beter voor kunnen stemmen dan tegen. Nu krijg je dit als kadootje! Bewoners aan het Rio de Janeiroplein (hoge flat de Grande), u wordt bedankt!

  reageer
 • Hekking

   

  Hoort dit bij de kwaliteitsimpuls meridiaan die net is afgerond?

  reageer
 • Martin

   

  Er mag bijna nergens meer gerookt worden maar wel een coffeeshop toe laten

  reageer
 • Ron h

   

  Er zit al euwen een coffeeshop in almere haven en volgens mij treden al die effecten die worden genoemd hier helemaal niet op. Ik merk er althans helemaal niks van. Angst om niks

  reageer
 • Joke

   

  Dus de havenkom van Almere Buiten wordt nu definitief afgeschreven als toeristische ligplaats? En betekent dat dat er nog meer slopertjes komen te liggen? Wat een armoe! Zo'n leuke locatie vlakbij het winkelcentrum uitgeschakeld voor recreatie. Maar wat ook zorgwekkend is: twee ROC's op loopafstand. Nu blowen er een paar leerlingen onder de brug, maar dat kan ook uitdijen als een olievlek als de drugs om de hoek te koop zijn. En als in Almere Stad de drugsboot open gaat, hangen er heel veel wachtende jongeren omheen. Fijn voor de winkels vlakbij en de directe omwoneneden in de flats. Nee, gemeente, geen goed idee!

  reageer
 • Henk

   

  Niet zo jaloers Als het goed loopt heb je een goudmijn :)

  reageer
 • Arie

   

  In Almere kan het! Soms kan iets ook niet. Na een jarenlange zoektocht heeft de gemeente dus een locatie gevonden. Ik kan mij niet voorstellen dat het Meridiaanpark hiervan opknapt. Daar is nog niet zolang geleden in geïnvesteerd. Dus wat een afknapper! Verder kan ik mij heel goed voorstellen dat de ROC's hier niet blij om zijn. Wat voor effect heeft dit op concentratie etc.? Ik denk ook aan talloze jonge fietsers die voorbij fietsen. Ja, ook als buurtbewoner wordt ik hier niet blij van! Gemeente zoek verder en dan vooral buiten de bebouwde kom.

  reageer
 • Bram

   

  Nou, lekker dan! Niet alleen voor de ROC's maar ook als je in de buurt woont. En zes jaar noemt men tijdelijk? Waarom moeten we eigenlijk een coffeeshop hebben in Almere?

  reageer
 • Boels

   

  Precies. De liefhebber gaat maar naar Almere Stad of Almere Haven.

 • Jeroen

   

  In de buurt? Er zit daar helemaal niets, het dichtstbijzijnde zijn de flats in het verlengde van de Appie, en die kunnen daar nooit van ze leven last van hebben. En de leerlingen, tsja, als Ze naar binnen mogen zijn ze 18, en dan mogen ze 't helemaal Zelf weren.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert