Eenzame auto op oude P+R in Poort

ALMERE
De gemeente Almere zit in de maag met een auto die op een opgedoekt parkeerterrein bij station Almere Poort is achtergebleven. Het asfalt van het parkeerterrein is al grotendeels weggehaald. Speciaal voor de zwarte Citroen C4 heeft de aannemer nog een stukje wegdek moeten laten liggen. 

Het oude parkeerterrein in Poort moet plaatsmaken voor nieuwbouwwijk Zandpoort. De gemeente heeft daarom aan de andere kant van het spoor een twee keer zo groot terrein aangelegd. 

Waarschuwingen gemist
Volgens de gemeente zijn gebruikers van de parkeerplaats van tevoren gewezen op de sluiting van het terrein. Dat gebeurde via de krant, twitter, de gemeentewebsite en met borden. Een woordvoerder constateert dat al deze berichten de eigenaar blijkbaar niet hebben bereikt. 

Politie volgende week ingeschakeld
Als de auto er volgende week nog staat, wordt de politie ingeschakeld. Als die de eigenaar ook niet kan vinden, wordt de auto volgens de gemeente ergens opgeslagen.
 

reacties (9)

 • Yvonne

   

  Ik parkeer ook de laatste tijd ook op dat oude P&R terrein, maar nergens een bord over de verplaatsing gezien.

  reageer
 • Faerie

   

  De politie kan op kenteken zoeken en de eigenaar opsporen en bellen. Ik heb meteen dezelfde gedachte als Danny, iemand op vakantie. Snap niet waarom ze daar mee wachten, zoveel moeite kan het niet zijn.

  reageer
 • SJP

   

  gemeente: je kan de auto toch ook even naar een parkeerplaats 10 meter verderop slepen...

  reageer
 • kees d.

   

  Nee dat mag de gemeente niet zomaar. Alleen wanneer de eigenaar niet via kentekenbewijs kan worden gevonden kan bij overlast de politie optreden door de auto weg te laten slepen en in bewaring te nemen.

 • ron h

   

  staat er ook nog eentje op de P plaats bij love and fire pampushavenweg zonder kentekenplaat en zonder lucht in de banden; herkenbaar aan de rode 'strik' om de auto

  reageer
 • Pzaal

   

  Mag ik die auto dan hebben? Ik wil hem best komen ophalen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  Ja, of de eigenaar is overleden en de familie weet niet waar de auto staat. Maar sowieso, de politie kan gemakkelijk zien op wiens naam de auto geregistreerd staat. Kan ook nog gestolen zijn.

  reageer
 • Ik

   

  Kenteken is op het filmpje goed zichtbaar. Moet via de politie natuurlijk zo te achterhalen zijn.

  reageer
 • Lnlo

   

  Auto heeft toch kentekenplaat? Zo lastig moet het niet zijn dan.

  reageer
 • Danny

   

  Afhankelijk van hoe lang die er ondertussen al staat, mogelijk van iemand die op vakantie is gegaan en daar geparkeerd heeft, de trein naar schiphol heeft gepakt en zich nergens van bewust is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert