Boer vindt explosieven op zijn akker

BIDDINGHUIZEN
Een boer in Biddinghuizen heeft deze zomer kleine explosieven gevonden op zijn akker. De agrariër aan de Hoekwantweg heeft de politie hiervan donderdag op de hoogte gesteld.  

De 10 cm lange explosieven zijn gevonden tijdens werkzaamheden op het land. De politie weet nog niet om wat voor explosieven het gaat.

De boer zegt dat hij elk jaar dergelijke explosieven aantreft als hij met de tractor het land bewerkt. 


reacties (2)

 • jan

   

  stonden er geen flaks in de nop? maar dan zouden ze 8,8 cm moeten zijn en ze zijn wat kort voor flak eigenlijk.

  reageer
 • Sjoerd

   

  10 cm !? Tjongejonge da's nog eens wat anders dan een duizendponder!

  reageer
 • Akkerbouwer.

   

  10 cm of duizenponder. Wat is het verschil als me er met je neus boven op staat en je weet dat die dingetjes nog altijd kunnen ontploffen. Ooit zo'n klein dingetje op een transportbanden gehad die begon te sissen. Dan ben je vlug de schuur uit. Later een keer gezien wat voor een kuil zo'n dingetje maakt als hij gecontroleerd tot ontploffing wordt gebracht. Ons bedrijf ligt op een vliegroute ten noorden van Harderwijk van uit Duitsland terug kerende bommenwerpers in WO 2, die dumpten massaal munitie in het IJsselmeer, het ligt er bezaaid mee. Ieder jaar komt de mijnopruimingsdienst langs om de oogst op te halen, soms meer dan tientallen uit de hele omgeving. Hopelijk ontploft er nooit zo'n dingetje want die krengen worden door het verroesten wel ieder jaar gevaarlijker.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert