Politiek unaniem voor aanleg rotonde

URK
Op het kruispunt van het Toppad, de Vlaak en de Rotholm op Urk komt een rotonde. De gemeenteraad heeft daar unaniem mee ingestemd. De rotonde kost de gemeente bijna 400.000 euro, een investering die ten koste gaat van het onderhoud van de andere wegen op Urk.

De kruising wordt ondanks vele verkeersmaatregelen nog steeds als onveilig ervaren door Urkers. De afgelopen jaren zijn er weliswaar geen ongelukken gebeurd, maar verkeersdeskundigen, omwonenden en rijschoolhouders pleiten toch voor de aanleg van een rotonde.

De gemeente praat al 15 jaar over een nieuwe rotonde op die plek, maar er was tot nu toe geen geld voor.

reacties (5)

 • Klaas hessel

   

  Gemeenten heeft wel geld voor rotonde maar niet voor bruggen

  reageer
 • Pieter

   

  Als ze dan een rotonde maken, zorg dan gelijk dat de fietsers verplicht zijn de rijrichting te volgen. Dit in plaats van tweerichtingsverkeer op de fietspaden van de rotondes van nu. Dit zoals het nu is maakt het erg onoverzichtelijk. Eerst kijken of er van beide kanten geen fietsers komen. Om vervolgens meteen daarna de verkeers situatie op de rotonde te moeten opnemen. Teveel handelingen en info vlak na elkaar. En dus vaak (bijna) ongevallen.

  reageer
 • Urker

   

  Op dat kruispunt is nog nooit een ongeluk gebeurd, op de diverse rotondes op Urk daarentegen wel...

  reageer
 • Willem

   

  Zonde van het geld om daar een rotonde aan te leggen. De kruising is overzichtelijk genoeg. De crux zit hem in de verkeersdeelnemers die op Urk over het algemeen nogal lomp en onvoorzichtig rijden. No offence, mag me er zelf ook onder scharen al beschouw ik mij persoonlijk wel als iemand die weloverwogen beslissingen neemt in het verkeer :-) Maargoed, door deze investering zullen sommige wegen in het dorp er nog slechter bij komen te liggen...

  reageer
 • Weer nieuws

   

  Beton centrale nodig voor aanleg rotonde? Van daar dat we zo lang wachten moesten! Als dan de VVD en de PvdA fracties op Urk er zich ook nog over buigen moeten gaat het waarschijnlijk nog wel even duren ;-)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert