Vlaggen halfstok na dood Eberhard van der Laan

FLEVOLAND
Bij verschillende gemeentehuizen en het provinciehuis in Flevoland is de vlag halfstok gehangen in verband met het overlijden van burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam. 

Vlaginstructie
Minister-president Rutte heeft vrijdag een vlaginstructie vastgesteld. Hij heeft verzocht om bij alle hoofdgebouwen van de rijksoverheid de Nederlandse vlag halfstok te voeren. Gemeenten en provincies zijn verzocht hetzelfde te doen. Bij het provinciehuis en in Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Zeewolde en Almere hangt de vlag halfstok. Ook het politiebureau in Almere doet mee met het gebaar.

Verdriet
Leen Verbeek, commissaris van de Koning, laat namens Gedeputeerde Staten Flevoland weten met verdriet kennis te hebben genomen van het overlijden van een groot burgemeester: "Wij leven mee met de familie en de stad Amsterdam. Eberhard was voor de Metropoolregio Amsterdam hét boegbeeld. Als geen ander heeft hij onze gezamenlijke belangen behartigd, zonder het belang van zijn stad daarbij uit het oog te verliezen. Als commissaris en voormalig burgemeester was het mij een eer vele jaren met een groot man samen te werken. Flevoland heeft veel aan hem te danken en eert Eberhard daarvoor."

Kunstwerk
Als eerbetoon aan Van der Laan heeft het Amsterdam Museum het kunstwerk 'Damsko Strijder' van de Almeerse kunstenaars van Kamp Seedorf opgenomen in de collectie. Kamp Seedorf maakte na het bekend worden dat Van der Laan ernstig ziek was een kunstwerk van de burgemeester. Het graffiti-werk toont de burgemeester met een Ajax-sjaal en stond op een pilaar, maar die is per ongeluk schoongespoten. Op verzoek van het museum hebben de Almeerse kunstenaars een nieuwe versie gemaakt. De burgemeester zelf kon het gebaar van de kunstenaars waarderen. Hij nodigde Kamp Seedorf in augustus uit voor een biertje

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam overleed donderdag op 62-jarige leeftijd. 


reacties (8)

 • .\/\/. de échte

   

  Over de doden niets dan goeds....

  reageer
 • Reynolds

   

  Zelf vind ik het onzin. Dit was de BM van Amsterdam.doen ze dit dan nu ook voor andere BM die overlijden aan ziektes?. Tuurlijk vind ik het erg voor Van der Laan, maar alle vlaggen op halfstok gaat te ver

  reageer
 • Pieter

   

  Wat heeft die Mark Rutte toch altijd met dat vlag halfstok hangen? Jazeker, het is naar en verdrietig allemaal, maar als we voor iedere dode moeten gaan "vlaggen" dan is het einde zoek. Doepunt Normaalpunt zou ik zeggen.

  reageer
 • Tuuk

   

  Even vraagje! Wat heeft Mark Rutte hiermee te maken? Volgens mij is dit een beslissing van Flevoland!

 • Wilma

   

  Een toffe burgemeester van de stad waar ik ben opgegroeit en nogaltijd een zwak voor heb. Heel veel sterkte voor zijn familie en kenniseen en nog veel meer mensen die van hem gehouden hebben.

  reageer
 • Wilma

   

  Een toffe burgemeester van de stad waar ik ben opgegroeid. Sterkte voor zijn familie en vrienden en nog veel meer..........

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .W.

   

  Gaan we vanaf nu in Almere de vlag halfstok hangen voor elke burgemeester in Nederland die overlijdt? Want, gelijke monniken, gelijke kappen toch?

  reageer
 • Wieke

   

  Nee, want er zijn maar weinig burgemeesters die zo bekend en alom geliefd zijn als burgemeester vd Laan was.

 • han

   

  Geen betere burgemeester kon je niet voor Amsterdam krijgen, helaas heeft ie zijn werk niet kunnen afmaken, voor familie en kennissen veel sterkte.

  reageer
 • Almeertje

   

  Een fantastische man. Eberhard van der Laan. Veels te vroeg heengegaan. Die man een groot succes voor Amsterdam. Een mooi idee alle vlaggen uit.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert