Leefbaar Lelystad gaat uit van verkiezingszege na fusies

LELYSTAD
Leefbaar Lelystad mikt bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen op zes tot acht zetels. Die ambitie spreekt fractievoorzitter Jack Schoone uit in het tv-programma Over Flevoland Gesproken .

De partij haalde bij de verkiezingen van 2014 twee zetels, maar is nu het samengaan met de Partij voor Lelystad en LEUC uitgegroeid tot de grootste gemeenteraadsfractie in Lelystad. Schoone verwacht dat de achterban van die partijen nu zal kiezen voor Leefbaar Lelystad. 

Suggesties dat Leefbaar Lelystad zich schuldig maakt aan kiezersbedrog door raadsleden van andere partijen binnen te halen, wijst Schoone resoluut van de hand. Volgens hem overlappen de verkiezingsprogramma's elkaar voor 80-90 procent.

reacties (11)

 • Flevoburger

   

  Ik ben al dat loze politieke gekonkel van de huidge bobo politiek meer dan zat. Misschien moesten we het met z'n allen maar eens bij FvD gaan proberen....

  reageer
 • Burger

   

  Twee weken geleden stond Marianne van de Watering nog op de lijst van 50 plus gemeenteraadsverkiezingen Er ontstond ruzie en Hylke ten cate stuurde een mail: 50 plus zal niet niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Lelystad Hierdoor ontstond paniek en ging Marianne een andere partij zoeken om toch in de raad te kunnen blijven

  reageer
 • HH

   

  Als Leefbaar Lelystad zich inzet voor het vertrek van vliegveld Lelystad uit Flevoland dan hebben ze mijn stem gewonnen in maart 2018.

  reageer
 • Maartje

   

  Als leefbaar echt de leefbaarheid in Lelystad wil dienen dan moeten ze alles op alles zetten om van dat vliegveld af te komen.

  reageer
 • De meester

   

  We gaan het zien.

 • Kiezer

   

  Een zwakke Partij voor Lelystad is gewoon door Leefbaar binnengehengeld. En Marianne nu bij leefbaar zou niet de keuze van de oud voorzitter van leefbaar zijn geweest.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • 4712

   

  De PVV doet helemaal niet mee in Lelystad. Mevr. V.d. Watering verdient de Opportuniteits Trofee. Zit al helemaal 3.5 jaar in de raad en beroept zich op geweldige ervaring, kennis en kunde, maar altijd zelfde onderwerpen, want daarin doet ze op haar werk. Maar voor Leefbaar telt het aantal stoeltjes en niet kwaliteit en eerlijke opstelling.

  reageer
 • HH

   

  Doet de PVV niet mee? Dat is dan nieuws. In augustus waren ze nog heel positief over deelname in Lelystad en Urk; voldoende goede kandidaten. Heb er daarna niets meer over gelezen.

 • Henk

   

  Welke afsplitsing van afgesplitste partij is dit nu? Gelukkig gaan ze na de verkiezingen weer snel met ruzie afsplitsen

  reageer
 • Barbara

   

  Wat voor de een leefbaar is daar verstaat de ander iets geheel anders onder.

  reageer
 • Stevie

   

  Zeer zeker kiezersbedrog. De fractie van LEUC (2 zetels) is opgegaan in Leefbaar en Groenlinks.... weinig overlappend zeg maar. Nee als we dan toch opportunistisch gaan denken stem dan lekker PVV.

  reageer
 • HH

   

  Mensen hebben niet op LEUC gestemd. Was al een afsplitsing van de Inwonerspartij.

 • Kiezer

   

  De oppositie stelt nu al weinig voor en zal er met de PVV een groot gekrakeel komen in de raad. Iets constructietiefs komt er bij hen niet uit. Kijk maar de na de regering, provincie Flevoland en de gemeente Almere. Alleen maar schoppen.

 • Hans de Boer, Lelystad

   

  Geen der lokale partijen heeft zich de afgelopen raadsperiode onderscheiden. Het pluche was lekker warm en daar bleef het bij. Met andere woorden: verloren stemmen. Ik kan me niet voorstellen dat dit beloond wordt. De kiezers zijn niet gek.

  reageer
 • HH

   

  Mee eens. Ik zie ook totaal niet meer waar de lokale partijen voor staan. Wat is de visie van Leefbaar Lelystad? Alleen maar roepen dat je naar de inwoners luistert, is onzin. De inwoners willen namelijk ook niet allemaal hetzelfde. Maar de landelijke partijen hebben zich in Lelystad ook niet onderscheiden. Eigenlijk kenmerkt de complete gemeenteraad zich door een gebrek aan visie, populistisch bedoelde vragen en opmerkingen, sturen op en zeuren over details in plaats van over hoofdlijnen, en terugkomen op eerder ingenomen standpunten en beslissingen. Gaat moeilijk worden om in maart een keuze te maken.

 • HH

   

  PVV zal wel een geduchte concurrent worden voor de lokale partijen. Worden spannende verkiezingen. Moeilijk in te schatten wie wint.

  reageer
 • De meester

   

  Spannende verkiezingen wordt het niet, alleen erginis.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert