Flevolanders denken mee over toekomst provincie

LELYSTAD
Zo'n 100 Flevolanders denken in het provinciehuis zaterdag mee over de toekomst van de provincie.  Zij doen mee aan de zogenoemde FlevoTop. Dit is een initiatief van de provincie om inwoners te betrekken bij het opstellen van de Omgevingsvisie FlevolandStraks

In de Omgevingsvisie staat hoe Flevoland zich de komende 10 tot 15 jaar moet ontwikkelen. Bijvoorbeeld op het gebied van landbouw, recreatie en duurzame energie. De ideeën en meningen van deelnemers van de FlevoTop worden gebruikt bij het opstellen van de nieuwe visie. 

Het idee voor een FlevoTop komt van Tiko Smetsers (D66), Leonie Vestering (PvdD) en Chris Schotman (CDA) in Provinciale Staten. Zij dienden een initiatiefvoorstel in, om 'gewone' Flevolanders mee te laten praten over de plannen. In eerste instantie werd voor de FlevoTop uitgegaan van 300 deelnemers, dat zijn er dus aanzienlijk minder geworden. 
reacties (6)

 • Hannes

   

  Meedenken over een perioden van 10 tot 15 jaar, dan staat de toren van Pisa nog net zo scheef zoals die nu staat!! En Flevoland met minder windmolens en zo weinig mogelijk vliegtuiglawaai! Dan pas heeft Flevoland weer een imago en karakter zoals het was begonnen! En over 15 jaar met alle duurzame nieuwe technologieën, met alle kennis en expansie zoals het nu ook al jaren gaat de wereld verder over zal gaan!! Waar geen wereldlandentuinbouwtentoonstelling aan te pas hoeft te komen!! ""Meedenken en luisteren voor de verkiezingen staat gelijk aan meedenken en luisteren daarna; daar heeft men anders lang over na moeten denken!! ""

  reageer
 • Theo

   

  Wat jammer dat er geen Echte agrariërs aanwezig waren

  reageer
 • RM

   

  Die waren er wel degelijk theo. Ze zaten gewoon bij mij aan tafel.

 • Marijke

   

  Als de rest van de inwoners zich niet aanmeldt... volgens mij was er uitgegaan van ruimte voor 300 of 400 deelnemers. Blijkt dus dat Flevolanders liever digitaal zeuren dan de mogelijkheid grijpen om mee te praten. Ik vond het een geslaagde dag!

  reageer
 • HH

   

  Of mensen zijn ze realistisch om door te hebben dat de hoofdlijnen van de Omgevingsvisie al lang vastgesteld zijn, en dat de betrokkenheid van de inwoners echt niet tot een andere bestuurlijke koers leidt. Maar laten we eerlijk zijn: de provincie Flevoland zal echt de maatschappelijke trends niet om kunnen buigen. Het is een kleine en krachteloze provincie, zowel in relatie tot andere overheden als tot het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Wat er in de provinciale Omgevingsvisie staat, zal echt de wereld niet veranderen. Dus heeft het ook niet zo veel zin om daar als inwoner veel tijd en energie in te steken.

 • Johan

   

  Een Flevotop waar minimaal 40 ambtenaren en statenleden aanwezig waren... dus uiteindelijk 50s60 burgers.. en dat voor maar € 90.000,- ja hoor een doorslaand succes.. ik zeg belachelijk en geldsmijterij. Bedankt D’66, CDA en PvdD!!!

  reageer
 • Hendrik

   

  Als je hier iets in het centrum wil doen word je gestraft met parkeer heffingen en als je op de fiets komt, wordt die soms ook weggehaald waarna je die weer terug kan kopen. Dat was vroeger niet zo, dus misschien ligt het daar wel aan. En meepraten doen we elke 4 jaar, maar als de politiek dan weigert om naar de uitslag van de verkiezingen te handelen, dan kun je inderdaad problemen krijgen. Maar ja, als een gewone burger zoals ik dat zeg, is dat natuurlijk niet waar........

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Yvon v d Linden

   

  Ik hoor met mijn werk veel reacties om mij heen. Mensen willen weg of zijn weg uit Lelystad. " Na 18.00 is Lelystad dood!" In de begin jaren was het gezellig met de oude Agora. Bands die speelden en er was steeds wat te doen voor jong en oud. Het gezellige leven is ver te zoeken. Mensen trekken weg naar Almere of de Veluwe of N-Brabant. De natuur is mooi maar de huizen zijn saai en grauw en teveel verpaupering in de wijken! Als ik de mogelijkheid had ging ik ook weer weg hier!

  reageer
 • HH

   

  De oude Agora moest van de politiek vervangen worden door elitaire dure voorzieningen als de nieuwe Agora, Underground en Koploper. Dit moet u vooral de politieke partijen verwijten die 10-15 jaar geleden het stadsbestuur vormden. Een deel zit nu nog steeds in de gemeenteraad.

 • Maartje

   

  Inderdaad, de sociaal zwakkeren trekken weg en er zijn heden nog nooit zoveel koopwoningen aangekocht en kavels om te bouwen. Ook is hierdoor de huizenprijs aanzienlijk gestegen

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert