Christa Rietberg uitgeroepen tot Leraar van het Jaar

ALMERE
Christa Rietberg, gymdocent op de Aventurijn in Almere, heeft zaterdag de prijs Leraar van het Jaar gewonnen. Ze kreeg de onderscheiding binnen de categorie Speciaal Onderwijs/ Voortgezet Speciaal Onderwijs. 

Een andere Flevolandse docent, Saskia Klok van de Meander in Lelystad, viel buiten de prijzen. Zij was genomineerd in de categorie Primair Onderwijs.

In totaal werden er in vier categorieën prijzen uitgereikt. Naast Speciaal Onderwijs en Primair Onderwijs zijn dat de sectoren Voortgezet Onderwijs en MBO. De winnaars zijn zaterdag bekendgemaakt tijdens het Lerarencongres in Amersfoort. 

Christa Rietberg, die al twaalf jaar bij de Aventurijn werkt, laat weten erg blij te zijn met de prijs. Als onderdeel van haar onderscheiding is ze het komende jaar ook ambassadeur van haar vak.

Rietberg gaat onder meer nog op bezoek bij minister-president Mark Rutte. En ze weet al precies wat ze wil vertellen: "Mijn missie is dat kinderen goed bewegingsonderwijs krijgen. Dat ze gymles krijgen van een vakleerkracht die daar voor heeft geleerd. Ik wil dat elk kind mee kan doen en bewegen, of je nu een beperking hebt of niet. Die verhalen die we kennen over trefbal bijvoorbeeld, waarbij je als laatste aan de beurt bent, dat zal bij mij nooit gebeuren."

In aanloop naar de prijsuitreiking, mocht Christa Rietberg zo'n twintig collega's, familieleden en vrienden meenemen en die schoven hun voorkeur voor de genomineerde niet onder stoelen of banken: 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert