Almeerse woningproductie loopt flink op

ALMERE
De Almeerse woningproductie gaat weer richting de 2.000 huizen per jaar. Volgens wethouder Tjeerd Herrema van Almere is dat het antwoord op de krapte op de woningmarkt als gevolg van de grote vraag naar woningen in de stad.

In de zondageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken zegt Herrema dat hij voor dit jaar uitgaat van 1.800 woningen, maar op basis van het aantal aangevraagde bouwvergunningen denkt hij dat dat verder gaat oplopen tot rond de 2.000. 

Herrema benadrukt dat dat aantal niet wordt gehaald via grootschalige projecten vol rijtjeshuizen, maar dat diversiteit en kwalitatieve groei van de stad voorop staan.

reacties (8)

 • Hannes

   

  Met wijsheid kennis en intuïtie, maakt men een beleid! Waar men achteraf niet van kunt zeggen; kan niet waar zijn met zo'n beleid! "Wat is dan.....!"

  reageer
 • Merreha

   

  Herrema, PvdA, zou zich druk moeten maken dat er onvoldoende sociale woning bouw is in Almere. Het valt me iedere keer weer op dat de PvdA zo ver staat van wat ooit haar gedachten goed was. Ook deze wethouder faalt op een goed beleid voor sociale huurwoningen. Hij wil alleen met interessante zaken opvallen om zo zijn weg naar het Haagse pluche voor te bereiden. Salonsocialist is Herrema. Één van de zovelen binnen de PvdA.

  reageer
 • Hannes

   

  Met deze ingeschatte innovaties, hoort niet de verwachte kwalitatieve groei van de stad en ligging van de zo onzekere financiële Floriade/woonwijk bij!! Als deze ongunstige locatie voor de zo doorgedramde woonwijk niet wordt verlegd dan zal het kwalitatieve culturele imago van Almere niet beter op worden! "Want deze strategie voor de geplande woonwijk, onder het mom van de Floriade, is en blijft men vechten tegen een funamentele bierkaai!! Wat ook niet relaxt overkomt voor de omliggende bewoners! ""Welzijn en het culturele imago van Almere staat boven het eigenbelang van bepaalde vastgoed investeerders!""

  reageer
 • RoelP

   

  Ik lees niets over betaalbare huurwoningen, of moeten mensen met een lager inkomen maar elders hun heenkomen zoeken?

  reageer
 • Nico

   

  Ja, ga vooral ergens anders heen. Almere heeft al meer dan genoeg inwoners die niets kunnen verteren.

 • HH

   

  Een bouwvergunning is nog geen bouw. Almere profiteert overigens niet alleen van de krapte in Amsterdam, maar ook van het gebrek aan lef van bestuurlijk Lelystad om toestemming te geven leegstaande kantoorpanden om te vormen naar goedkope appartementen. Er zijn al genoeg voorstellen door projectontwikkelaars ingediend. Maar college eb raad rekken en trekken waar ze maar kunnen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Boels

   

  Volgens "Wonen in Almere 2.0" zou het 3000 woningen per jaar zijn. Iedere bestuurde in NL heeft schromelijk gefaald in de opdracht om betaalbare woningen neer te zetten. Ook deze wethouder is een bedrieger om een gemiddeld tekort van 1200 woningen in dit jaar als iets positiefs te verkopen.

  reageer
 • Bert

   

  U refereert naar een publicatie uit december 2009. Op financieel/economisch terrein heeft er zich sindsdien nogal wat afgespeeld. En u vindt het dan terecht om dan naar een bijna acht jaar oude publicatie te verwijzen? U doet net als of er geen crisis is geweest.

 • Karel

   

  Volgens mij heeft Almere dat niet aan zichzelf te danken, maar Herrema maakt er natuurlijk graag mooie sier mee. Het komt puur door krapte op de woningmarkt en het peperdure Amsterdam om de hoek. Kan morgen weer omslaan.

  reageer
 • Jos

   

  Mijn moeder zei altijd: 'Kan ligt op het kerkhof'.

 • Joop

   

  Ja, en ook dit slechte nieuws komt allemaal door de Floriade.

  reageer
 • Jeroen

   

  Slecht nieuws? De Floriade? Dat moet u me toch even uitleggen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert