Coming Out Week van start gegaan

LELYSTAD
Met een Roze Viering in de Ontmoetingskerk aan de Schor in Lelystad is zondagmiddag de Coming Out Week van start gegaan. Deze week worden er verschillende activiteiten gehouden rond de Internationale Coming Out dag op woensdag 11 oktober. 

Nederland kent meer dan 40 Regenboogsteden en Lelystad is er één van. Daardoor is er extra aandacht voor de sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

Tijdens deze feestelijke Coming Out Week zijn er activiteiten als een lezing, straattheater en musical 'Op ieder potje past een dekseltje' gaat in première. Na de première gaat de voorstelling op tournee langs Lelystadse scholen voor voortgezet onderwijs.

reacties (3)

 • stephan

   

  De sociale acceptatie is ook in Nederland nog ver te zoeken. Acceptatie is wat anders dan tolerantie. Als homo wordt ik door sommigen hooguit getolereerd.

  reageer
 • Rene

   

  Ik heb het idee dat dat hele "Coming Out" gebeuren in Lelystad een wanhopige poging van de winkeliers is eindelijk wat meer zaken te kunnen doen.

  reageer
 • Marloes

   

  Bij het Coming Out Programma in Lelystad zijn geen winkeliers betrokken, wel maatschappelijke organisaties en scholen

 • Brigit

   

  IK begrijp niets van dat hele "uit de kast komen". Ik heb ook nooit hoeven meldden dat ik hetero ben. Wees gewoon jezelf zonder daar een statement over te hoeven maken. Mensen hebben je maar te accepteren zoals je bent zonder al die poespas.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert