Ondernemers willen natuurlijke zwemvijver in het Bovenwater

LELYSTAD
De ondernemers rond recreatieplas het Bovenwater in Lelystad willen een natuurlijke zwemvijver van twee hectare maken. De plas heeft nu ieder jaar last van blauwalg, waardoor er soms al vanaf juni niet meer gezwommen kan worden. 

Door een stuk van het Bovenwater in te dammen, de bodem weg te halen en te vullen met speciaal zand wordt een zwemvijver gecreëerd. De ondernemers willen er één keer helder water in laten lopen. Door middel van stroming moet de vijver schoon blijven. 

Om dit voor elkaar te krijgen, hebben de ondernemers ongeveer 500.000 euro nodig. Ze hopen dat de gemeente, de provincie en het waterschap dit willen betalen. 

Het idee wordt tijdens de motiemarkt van de gemeenteraad dinsdagavond ingediend. 

reacties (15)

 • Cis

   

  Mooi plan, maar kan het geld niet beter aan schoolzwemmen worden besteed.

  reageer
 • JB

   

  Top idee!

  reageer
 • Dan wel in Lelystad haven bij het strandje en niet bij de knardijk

  reageer
 • Barbara

   

  Lijkt me een heel wat realistischer plan dan die kinderplaspoel van de Inwonerspartij. Het is idd doodzonde door de altijd snel aanwezige blauwalg deze mooie waterpartij ongebruikt te moeten laten voor degene die er ook graag komen om te zwemmen..

  reageer
 • Tuuk

   

  Ook in een natuurlijke zwemvijver krijg je blauwalg! Zelf ondervonden afgelopen zomer op een camping met splinternieuwe zwemvijver!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • TB

   

  Heel creatief en goed plan dat die ondernemers bedacht hebben! Er is gewoon heel veel behoefte aan een leuke (gratis) en veilige zwemgelegenheid voor Lelystad!

  reageer
 • HM

   

  Heel goed plan. Of het technisch goed werkt, weet ik niet. Ik ben geen deskundige. Net zo min als de andere reageerders. Er is grote behoefte aan een natuur zwemgelegenheid in Lelystad. Voor alle zeurders die zeggen dat de ondernemers het zelf moeten betalen en dat er ook armoede is. Denk er wel aan dat deze zwemgelegenheid helemaal gratis is. Iedere bewoner van Lelystad kan daar gewoon gratis zwemmen. Misschien ook meteen iets doen aan al die wespen daar.

  reageer
 • Thomas

   

  Natuurlijk willen recreatieondernemers dat er een half miljoen gemeenschapsgeld indirect in hun bedrijven wordt geïnvesteerd. Maar dat zou zowel ethisch fout, als verboden staatssteun voor bedrijven zijn. Als je van blauwalg af wilt, stop dan met het vernietigen van de waterplanten die de algen in de bodem houden en ze geen kans geven. Oh wacht, die vernietiging van waterplanten is ook gedaan zodat recreatieondernemers meer geld kunnen verdienen met o.a. boten verhuren.

  reageer
 • ja leuk vor de surfers,mooi stuk water weg,belachelijk plan realiseer gewoon een buitenlucht zwembad,zoals er vroeger was

  reageer
 • Ilse

   

  Ok, ik hou van mooie en ook van wilde plannen. Maar dit is totale onzin. Er zijn heel veel factoren die blauwalg veroorzaken. Dit kost heel veel geld en zal maar voor korte duur het gewenste resultaat opleveren. Echt zonde van het geld. Er zijn te veel mensen in lelystad die leven op of onder de armoedegrens. Help deze mensen liever met dit geld.

  reageer
 • dw

   

  waarom gemeenschapsgeld investeren in een ondernemings plan. ik wil ook wel eens wat maar moet dat ook zelf bekostigen.

  reageer
 • Bb

   

  Leuk en aan welke kant van de plas moet dit komen ! Natuurlijk weer bij het oppertje ver van de huizen af natuurlijk Laten we eerst eens proberen om van het fontijnkruid af te komen dan kunnen we overal weer zwemmen varen en vissen

  reageer
 • Harry Klein

   

  Mooie ontwikkeling aan de kust!

  reageer
 • J.P

   

  Benieuwd hoe men de blauwalg uit het zwembad wilt houden. vogels vliegen heen en weer en nemen dus ook algjes mee aan hun pootjes. verder met harde wind kunnen ook golven misschien over de "omheining/muur/wal" heen slaan.

  reageer
 • Sanne

   

  Heel goed plan, ik stem voor. Zou met goede doorstroming niet het hele bovenwater gebruiksvriendelijk kunnen worden? Zo zonde dat t niet (met een sluis )aan ander water gekoppeld is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert