Dierenhulp van Janet niet toegelaten op Sint Maarten

LELYSTAD
Janet Mulder uit Lelystad is niet toegelaten op Sint Maarten. De Lelystedelinge had geld ingezameld voor de dieren op het eiland. Het eiland ligt sinds orkaan Irma in puin.

Mulder voer op een schip naar Sint Maarten van organisatie Sea Shepherd. Maar Mulder zegt dat ze niet door de immigratie kwam, omdat ze geen goedkeuring had van de Nederlandse overheid om het eiland te betreden. Wel heeft ze een grote koffer vol met medicatie voor de dieren af kunnen leveren op Sint Maarten.

Ook had ze 1.500 kilo dierenvoer mee. Volgens Mulder is ongeveer 950 kilo op Sint Maarten terecht gekomen. De rest is verdeeld over andere eilanden in de regio.

Mulder zelf is momenteel op Curaçao aan het helpen bij een hondenopvang. 

reacties (8)

 • Herman Galle

   

  Zo, als ik dit lees ben ik inderdaad blij dat ik geen cent heb gestort voor de actie voor St. Maarten. Wel heb overgemaakt voor Janet Mulder. Nu zij er dus zelf niet in mag betwijfel ik of alles daar op zijn plaats komt. Corrupte bende!

  reageer
 • Thomas Vandepol

   

  Beste Herman, Het is juist erg jammer dat je 'geen cent' hebt gestort voor de actie en met die corruptie valt het ook wel mee. Mulder werkt namelijk samen met Animal Defenders International, een internationale organisatie die wel op Sint Maarten werkzaam zijn. ADI zorgt ervoor dat alle medicijnen en voer voor de dieren goed bij hen terechtkomen. Daarnaast gaat ze zelf terug wanneer de noodtoestand is opgeheven om met de rest van het geld de dieren te helpen. Groeten

 • Boels

   

  Op de website van Sea Shepherd: "The organization is raising $30,000 for fuel in order to reach the island of Sint Maarten and assist all those that are in need since a large portion of the island was destroyed by the storm. The island specifically seeks baby supplies such as formula, diapers, wipes, as well as canned goods, water purification methods, along with antibacterial goods such as sanitizer and wipes. In addition to relief supplies, Sea Shepherd will also bring pet food for the many homeless dogs and cats on the island." Per pakket post was het toch wel goedkoper geweest.

  reageer
 • Willemsen

   

  Zou het misschien kunnen dat de lokale bevolking ietwat anders tegen (huis)dieren aankijkt dan wij hier. Dus krijgt zij wellicht een lage prioriteit van de autoriteiten om haar hulp te mogen verlenen.

  reageer
 • Hilke van Hove

   

  Gelukkig zijn er mensen zoals Janet, en elk gered dier is er 1. Ik ken Janet persoonlijk en volg hoe het met haar gaat en alle mensen die daar meehelpen om een beetje hulp en hoop te verlenen. Het is niet makkelijk. Over de bovenstaande reacties, fik toch niet alles af, iemand met eigen initiatief die gewoon doet wat haar hart haar ingeeft, en heel veel mensen heeft gemotiveerd om mee te helpen. Je kent de situatie daar niet, het is niet te vergelijken met een asiel in Almere. Als die nood zo hoog is, waarom is er dan niet iemand anders die zich daar voor inzet. Dierenlot en Postcodeloterij en de Dierenbescherming hebben daar toch geld voor of niet? Daar doneren we toch voor. Misschien kan iemand die mensen aanschrijven, kost niets, uurtje achter de pc en briefje sturen. Ik en heel veel mensen staan totaal achter Janet en ze is te volgen op Facebook, Inzameling voor St. Maarten's dieren. |

  reageer
 • Am

   

  Ik snap dat je te doen hebt met de dieren daar maar het asiel in Almere heeft een ernstig tekort aan hondenvoer, daar wordt dan niet aan gedacht.. best sneu.

  reageer
 • Hilke

   

  Wat je niet weet dat weet je niet. Ik vind het heel raar dat dierenasiel Almere geen hulp heeft van de bekende organisaties in Nederland. Ik ga ze schrijven en als dat zo is zal ik ook vragen waarom ze dan geen hulp krijgen van organisaties die op de TV adverteren, zoals Dierenlot, Postcodeloterij en Dierenbescherming. Donateurs geven hun zuurverdiende geld juist daarvoor. Ons netwerk staat voor alle hulp open en er kan een actie georganiseerd worden. Ik snap niet dat er niemand in Almere op dat idee is gekomen, wel zie ik een rommelmarkt afgelopen weekend, en ze hebben 13.000 leden op FB, iets gaat er dan niet goed.

 • laat alle reacties zien
 • Koos

   

  Ook een domme actie, held gaan spelen Geld inzamelen is super, maak het daarna over aan de instantie voor dieren ter plaatsen! Zelf op een boot met hondenbrokken gaan zitten is waanzin en kost meer dan het oplevert.

  reageer
 • Willem

   

  Haar goedbedoelde actie is dus afgeschoten. Waardoor de poster op de achtergrond wel erg treffend wordt.

  reageer
 • De Brander Man

   

  Onlangs was hier nog in het nieuws dat in het dierenasiel van Almere de nood hoog is. Ondertussen hebben we de mond vol van milieu en hoe belangrijk het milieu is voor de dieren en sturen we ondertussen goederen en haar persoon de halve wereld over in een vervuilende diesel. Want de efficiëntie en het logisch redeneren moet wijken voor vals sentiment. Slechte daden voor een goed doel. Van mij mag je. Maar zing dan eens een toontje lager over het belang van het milieu en hoe zielig de dieren zijn.

  reageer
 • Barbara

   

  Slechte daden voor een goed doel, lees ik. Zoudt u zich uit logische overwegingen misschien willen gaan schamen in een hoekje op uw eigen Almeerse eiland.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert