Inbreker trapt in list van de politie

LELYSTAD • Ma 9 oktober 2017 | 12:33 • Maandag 9 oktober 2017 | 12:33
Een 27-jarige inbreker uit Lelystad is zondagavond in Wapenveld in een list van de politie getrapt. De man was samen met en 26-jarige Almeerder bezig met een inbraak in een woning in het Gelderse dorp. Ze namen de benen toen de bewoner onverwachts thuiskwam.

De politie rukte massaal uit. De Almeerder werd al snel gevonden door een politiehond. Hij had zich verstopt achter een struik, en liep beetwonden op. De Lelystedeling had zich beter verstopt en bleef spoorloos.

Alle agenten uit de wijk gehaald
De politie verzon daarop een list. Bij het huis was de auto van de inbrekers ontdekt. In de hoop dat de gevluchte inbreker zou denken dat hij veilig met de auto kon wegvluchten, werden alle geüniformeerde agenten uit de wijk gehaald.

Na nog geen twee minuten liep de Lelystedeling inderdaad naar de auto. Hij probeerde weer weg te rennen, maar agenten konden hem toch inrekenen. Hij had de autosleutels bij zich. In de auto werd een tas met inbrekersgereedschap gevonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel