Gevangenisserie: 'PI is geen hotel, het eten is vies'

LELYSTAD
Twan zit gevangen in de Penitentiaire Inrichting Lelystad en hij vindt het niet meevallen. "Mensen denken dat het hier een hotel is, maar dat is zeker niet zo. Zo is het eten vies."

Twan wil alleen bezoek van zijn ouders. Vrienden wil hij niet meer zien, omdat die alleen maar een slechte invloed op hem zouden hebben. Om de tijd te doden kijkt Twan veel tv en slaapt hij het liefst de hele dag. 

"Als ik straks vrij ben hoop ik nooit meer terug te komen, maar dat kan ik niet voor 100 procent garanderen natuurlijk",  aldus Twan. 

De hele week is Omroep Flevoland te gast in de gevangenis in Lelystad.

reacties (15)

 • Gerard

   

  In Lelystad P.I. is het hedendaags niet zo goed meer om daar langdurig gedetineerd te zitten. Ik
  Gerard 49jr. heb er zelf 3,5 maand gezeten. Op Afd. H binnengekomen, na 2 weken afd.G. zo-genaamde G 600. veel mensen daar zeker 80 gedetineerden die langdurig hebben, Regulier ook wel genoemd. Ik ging terug naar Afdeling A. Zogheten Zorg verblijf afdeling, waar ook oudere mensen verblijven en extra zorg nodig hebben. Die cellen zijn slecht geventileerd, ik had last van hyperventilatie. Toch is P.I. Lelystad betrekkelijk nieuw 1996. Ik heb het wel gehad daar.
  Met vriendelijke groet, Gerard uit Enschede.

  reageer
 • Bert

   

  Dat is het risico dat je loopt, bezint eer gij begint

  reageer
 • Ton Leijten

   

  Zware criminelen moet je levensklang opsluiten, omdat hier geen doodstraf opgelegd kan worden. Iemand die een ander iets vreselijks heeft aangedaan verdiend geen tweede kans.

  reageer
 • Jojo

   

  AllerEerst zit Iwan daar niet voor niks.Ik vermoed foute vreinden en dan drugscircuit.Maar net als iedereen die hier reageert kan ik alleen maar gissen.Maar waarom oordeelt iedereen zo hard?Iedereen verdient een 2e kans.Iwan kan terug vallen en dat zal dan Ook door invloeden van buitenaf komen.Sommige mensen zijn nu 1 maal makkelijker om te praten en te beïnvloeden. Soms moet bij iemand het kwartje vallen voordat je verder kan ik je leven.Nogmaals,niemand weet wat hij gedaan heeft maar jullie hebben je oordeel meteen klaar en moet het de grootste crimineel zijn van Flevoland.

  reageer
 • waterwijker

   

  Het IQ is niet zo hoog in Flevoland, zoals ook hier blijkt uit de meeste reacties, maar dit is dan weer een lichtpuntje.

 • Bram

   

  Zo worden delinquenten dus voorbereid op terugkeer. Beetje tv kijken, hele dag slapen, klagen over het eten, beetje klessebessen met andere gevangenen. Alles op onze kosten, hè! Deze gast is gewoon een luie donder, los van de strafbare feiten die hij heeft gepleegd en waar hij blijkbaar niet echt mee zit. Hij kan zelfs niet zeggen dat hij vastbesloten is om niet meer terug te keren in de gevangenis en dat hij zich daar voor de volle 100% voor zal inzetten. Nee, Twan houdt nog even een slag om de arm, want je weet maar nooit. Dit soort mensen maken onze maatschappij ziek en kosten ons handen vol geld.

  reageer
 • waterwijker

   

  Ik zou nog geen uur met die gasten achter de tralies willen ruilen. Je moet de boel hier niet omdraaien. Onze maatschappij is ziek en brengt daardoor dit soort figuren voort. Vooral dat bespottelijke bijgeloof in "eigen vrije wil", "wie hard werkt zal slagen in het leven" en "wie niet slaagt in het leven heeft daar zelf schuld aan" blijkt een heel taai virus te zijn, gezien de verontwaardigde uitingen van "gesundes volksempfinden'. Er lopen er bovendien meer buiten de gevangenis rond met een antisociale stoornis dan er opgeborgen zitten, ga de weg maar eens op of kijk naar de tweede kamer.... En als het je allemaal teveel kost, dan sluiten we die inrichtingen toch? Allemaal de straat op, moet je eens kijken wat er dan gebeurt.

 • Jan

   

  Helemaal mee eens. En dan die andere reacties over wat een leuke jongen dit lijkt.. Dit land wordt kapot gemaakt door SJW's..

 • laat alle reacties zien
 • Jantien

   

  Vreemd genoeg lijkt mij het toch wel een leuke jongen. Hij is misschien niet zo snugger maar volgens mij is het niet echt een gemeen iemand. Ik hoop dat het straks beter met hem gaat.

  reageer
 • Gerard

   

  Mensen die oordelen over gedetineerden en zelf nooit gezeten hebben weten niet hoe het in een P.I. of gevangenis er toe gaat! Of hoe het is om er een tijdje te verblijven. Natuurlijk is een Huis van Bewaring geen hotel. Maar mensen van buiten, die nooit gezeten hebben kunnen hier niet over oordelen, ik Gerard 49jr. wel. Ik zelf 4 keer in Lelystad geweest voor korte straffen. Makkelijk praten over die meneer Twan, ik ben het niet met hem eens, maar iemand die dit wereldje niet kent moet niet dom gaan lopen oordelen. Gerard uit Enschede.

 • Bram

   

  Niks mooiers dan psychologie van de koude grond. Toffe jongen vast en zeker, maar hij zit daar niet voor niets.

 • Leander

   

  "Als ik straks vrij ben hoop ik nooit meer terug te komen, maar dat kan ik niet voor 100 procent garanderen natuurlijk". Volgens mij heb je dat straks zelf te bepalen (voor 99% ongeveer). De nietsnutten van de samenleving die niet verder kunnen denken dan hun beperkte 'visie', luie knuppel.

  reageer
 • Almeertje

   

  Een hotel dat had je zeker toch niet verwacht. Als jev in een hotel wil zijn. Moet jev keihard Gaan werken. En niet slapen etc. IK weet niet wat je gedaan hebt. Je had daar niet terecht moeten komen. Eigenschuld dikke bult.

  reageer
 • Susanne

   

  Hele dag slapen en tv kijken en je eten wordt voor je klaargemaakt. Ik droom van deze situatie. Kan ik alleen doen tijdens een hele dure vakantie.

  reageer
 • Flevo

   

  Droom? Nachtmerrie! Lijkt me vreselijk en geestdodend. Maar lijkt me ook niet de ideale manier om iemand zijn fouten te laten inzien. Ik denk dat het niet kunnen gaan en staan waar je wilt de grootste straf is.

 • Rene

   

  Schande zo'n houding. Laat hem lekker wasknijpers maken. Slapen.....dit maakt mij oprecht boos. Nietsnut.

 • wolverine

   

  beste twan,bewust ga je de fout in?en dan klagen dat het eten niet goed is? omgekeerde wereld he?weet niet wat je gedaan heb,maar denk eens aan de slachtoffers die hier mee gemoeid zijn.die kunnen nergens klagen.die worden niet eens opgevangen hier.maar voor de mensen die in de gevangenis zitten krijgen alle hulp.dus ophouden met klagen.hoop wel dat je je lesje geleerd hebt

  reageer
 • Ed

   

  Wat een meelijwekkende figuur zeg. Stop met zeuren en ga eens flink aan jezelf werken. Dan wordt het misschien nog wat met dat leven van je.

  reageer
 • De Brander Man

   

  Het is ook wel weer tekenend dat Twan de opmerking: "Het is net een hotel" letterlijk neemt. De hele dag op je luie reet MOGEN zitten terwijl je met geld van je ouders eten kan aanschaffen in het winkeltje. Een tv hebt. Een Nintendo Gamecube mag spelen. Een recreatieruimte. Je eigen sleutel van de cel. Ik heb hotel's meegemaakt dat minder waren. Twan heeft dan ook nog dubbelop pech dat hij voor een korte straf zit. Shortstay is minder luxueus. Volgende keer beter je best doen Twan. Of geduld, respect en wijsheid opbrengen dat snel geld niet komt aanwaaien (ik vermoed een delict met winstoogmerk), en als je er wel voorgaat je dit soort 'PI Prison Blues' beter kunt laten.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Om de tijd te doden kijkt Twan veel tv en slaapt hij het liefste de hele dag.... Ja ja, Twan komt straks goed voorbereid weer op vrije voeten, Twan zit vol energie en gaat snel op zoek naar een baan. Keep on dreaming met z'n allen. Ennuh Twan? D'r zijn hardwerkende mensen die naar de voedselbank gaan om "uberhaupt" voldoende eten voor zichzelf en/of hun kinderen te regelen......

  reageer
 • Rene

   

  Hele dag slapen....tv kijken.... eten wordt geregeld, en dan nog niet goed genoeg! En dan die zin: ik hoop hier nooit meer terug te komen, maar dat weet je natuurlijk nooit. Die gasten trekken het geld uit de werkende mensen. Profiteurs.

 • Rob

   

  Goed zo. Zo moet het zijn. Het is geen vakantieoord!

  reageer
 • Tuuk

   

  Het eten is vies! Wat dacht hij dan dat hij iedere dag biefstuk of zalm te eten kreeg? Als hij lekker had willen eten dan had hij moeten zorgen dat hij daar niet kwam! Echt de brutaliteit eet daar op onze kosten en nog commentaar hebben ook! En dat terwijl er duizenden mensen in Nederland zijn die niets te eten hebben!!!! Nee, ik heb geen medelijden met hem hoor!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert