Rechtbank waarschuwt man die ex bedreigde

LELYSTAD
De rechtbank heeft een 22-jarige Lelystedeling veroordeeld voor het bedreigen van zijn ex-vriendin. De man stuurde de vrouw agressieve en dreigende berichten via WhatsApp.

Mocht de man opnieuw in de fout gaan, dan moet hij twee maanden de cel in. Van de rechter moet hij ook contact houden met de Reclassering.

De rechtbank vond dat er belangrijke stukken uit het dossier ontbraken. Daardoor kon de Lelystedeling niet meer worden vervolgd voor het proberen af te persen van zijn ex. De man zei dat hij naaktfoto’s van haar zou verspreiden als zij geen 1.000 euro betaalde. Ook zou hij via sms hebben laten weten dat ze anders maar 'moest worden opgeruimd'.

Het Openbaar Ministerie volgde het advies van de Reclassering op om geen gevangenisstraf op te leggen, maar toe te werken naar begeleid wonen. De rechtbank verbond deze voorwaarde ook aan de straf.

reacties (4)

 • Thomas

   

  "rechtbank waarschuwt", want dat is het enige dat de rechtbank vandaag de dag nog doet. Criminelen straffen doen ze niet meer. Dus over een paar maanden is er wederom iemand vermoord door en gestoorde ex, en dan mag dezelfde rechter die deze beloning (want het is geen straf) uitsprak, hersengymnastiek doen hoe hij een moordenaar uit de cel kan houden. Hoewel, ik moet niet overdrijven, voor moord krijgt men meestal minstens zes maandjes effectief zitten.

  reageer
 • Sef

   

  De volgende keer dat deze man in de rechtzaal staat heeft hij haar wel wat aan gedaan.

  reageer
 • Jos '56

   

  Helemaal mee eens, zo'n idioot hoort niet meer vrij rond te lopen :-(

  reageer
 • Ed

   

  Begeleid wonen kan dus ook levenslang in de gevangenis!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert