Lodders fietst Africa Classic voor het goede doel

LELYSTAD
Gedeputeerde Jaap Lodders is deze week in Tanzania om mee te doen aan de Africa Classic. Samen met het team Travel for Health fietst hij zo'n 400 kilometer om de berg Kilimanjaro.

Lodders doet mee voor het goede doel. Hij hoopt met zijn deelname zevenduizend euro op te halen voor Amref Flying Doctors. Deze organisatie zet zich in voor een betere gezondheid van mensen in Afrika. Onder meer door het opleiden van zorgpersoneel en het bestrijden van ziektes zoals malaria en aids. 

De gedeputeerde laat weten niet alleen aan de wedstrijd mee te doen vanwege de sportieve uitdaging. Drie jaar geleden had Lodders een ernstig fietsongeluk waarbij hij een gecompliceerde botbreuk opliep. "En dan ga je beseffen dat je blij mag zijn dat je in Nederland woont en leeft en dat je met de nodige revalidatie na een maand of drie weer gewoon kunt functioneren. En dat is in dit soort landen wel anders. En het goede doel sprak mij zeer aan om iets terug te doen."
 

reacties (3)

 • Wallander

   

  Niks mis mee, maar waarom zoekt hij de puliciteit? Ook van"wat doe ik het goed"? Blijft een vvd-mannetje.

  reageer
 • Chris

   

  Misschien heeft de media hem wel opgezocht... Ik denk dat het niet uitmaakt bij zoiets van welke partij hij/zij is.

 • Wallander

   

  Sorry publiciteit!

 • Jaap de Nopper

   

  Knap voor een vvd-er. BRAVO!

  reageer
 • Guderian

   

  Snoepreisje Africa om te hobbyen.

  reageer
 • Hoezo??

   

  Hoezo snoepreisje? Lekker genuanceerde en onderbouwde reactie. Kosten zijn zelf betaald of door donaties binnen gehaald. Dag na aankomst begonnen met fietsen. Ik ga het hem niet nadoen jij wel? Wat doe jij voor een goed doel?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert