Compensatie voor culturele instellingen

ALMERE
De culturele instellingen in Almere krijgen vanaf volgend jaar structureel meer subsidie om de stijgende lonen en prijzen te compenseren. Dat laat een voorlichter van de gemeente weten.

Dringende oproep
De culturele instellingen, die zijn verenigd in het Directie Overleg Culturele instellingen Almere (DOCA), deden vorige week een dringend beroep op de gemeenteraad om niet meer te bezuinigen op de cultuur in de stad. Ze zeiden dat de gemeentelijke subsidie al sinds 2010 niet meer is gecompenseerd, terwijl de lonen en prijzen wel gewoon zijn gestegen. "Het water staat ons aan de lippen", zo schreven ze.

'Positief signaal'
DOCA-voorzitter Chris Wiersma is tevreden met de beloofde compensatie. "Het is een positief signaal richting de culturele sector in de stad", zegt hij. De compensatie lost niet alle problemen op, zegt voorzitter Harry Dijksma van de Raad van Bestuur van Corrosia. "Corrosia heeft de afgelopen jaren medewerkers niet volgens de cao betaald. Wij kunnen dat nog steeds niet herstellen", zegt hij.  

Alle gesubsidieerde instellingen
De gemeente compenseert niet alleen de culturele sector. Ook alle anderen gesubsidieerde instellingen in de stad krijgen meer geld om de stijgende lonen en prijzen te compenseren.

reacties (2)

 • Claartje

   

  Al die ontslagen zijn er heus niet voor niets. En de gemeente moet geen boter op zijn hoofd hebben. Ze hebben de bouw van de bibliotheek in deze vorm en de architectonische uitstraling van harte bevorderd. Het kon allemaal niet op. En nu al jaren niet meer thuis geven? Slecht!

  reageer
 • Herman

   

  Mooi gebaar van de gemeente. Toch zou de kostenstructuur van veel subsidieinstellingen (zorggroep bibliotheek) een zorg moeten zijn. Een bibliotheek die 40% van haar begroting aan huisvesting uitgeeft, leeft boven zijn stand. Is wel gemeenschapsgeld en Almere is geen universiteitsstad. Alleen maar klagen en je handje ophouden is te gemakkelijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert