Hospice Almere vertrekt van Clingendaellaan

ALMERE • Ma 9 oktober 2017 | 21:18 • Maandag 9 oktober 2017 | 21:18
Het hospice in Almere vertrekt volgende week donderdag definitief uit het pand aan de Clingendaellaan in Almere Buiten. Het krijgt tijdelijk onderdak in Almere-Stad. 

'Overlast door verbouwing'
In het hospice kunnen terminale patiënten in een huiselijke omgeving sterven. De stichting Hospice Almere is al jaren op zoek naar een groter onderkomen. Besloten is nu al te vertrekken uit het huidige pand in Almere Buiten, omdat de verhuurder het gebouw grondig gaat renoveren. Dit zal volgens het bestuur voor onacceptabele geluidsoverlast zorgen voor de bewoners. 

Definitieve locatie nog niet gevonden
Na de verbouwing keert het hospice dus niet terug naar het huidige pand, Het kan in ieder geval tot maart 2018 in het nieuwe pand blijven. Maar een definitieve locatie is nog niet gevonden.  Volgens het bestuur zijn minimaal vijf bedden nodig om in de toekomst aan de vraag te kunnen voldoen. 

Om de overgang naar een nieuwe locatie mogelijk te maken, zal een beroep worden gedaan op het bedrijfsleven in Almere. Ook zullen er meer donateurs en vrijwilligers gevonden moeten worden. 


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel