Hamburgerketen wil in pand platenwinkel

ALMERE
Hamburgerketen 'burgerme' wil een restaurant openen in het pand van platenwinkel 't Oor in Almere Stad. Dat bevestigt een woordvoerder van burgerme Nederland.

Eind vorige maand werd al bekend dat er mogelijk een horecazaak in het pand aan de Brouwerstraat zou komen. Die had bij de gemeente Almere een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van een ventilatiepijp. Inmiddels heeft de eigenaar van het pand, vastgoedbedrijf Urban Interest,  de platenzaak een voorstel gedaan om te verhuizen naar een ander pand in de buurt. De gesprekken daarover lopen nog.

Burgerme wil nog niet veel zeggen over de plannen, omdat het bedrijf eerst de vergunning wil afwachten. Het bedrijf is afkomstig uit Duitsland en heeft inmiddels 7 vestigingen in Nederland. Het heeft in het verleden al een kleine vestiging in Almere gehad, op bedrijventerrein Markerkant, van waaruit hamburgers werden thuisbezorgd. Nu wil het graag een plekje in het centrum van Almere.

reacties (25)

 • Fred

   

  Burgerme? Die heeft al eens in Almere gezeten. Grotendeels betaald door een crowdfundactie (Google maar op collincrowdfunding) en vervolgens failliet gegaan. Gaf geen thuis meer bij de ex-medewerkers en schuldeisers die nog betaald moesten worden en heeft zelf het geld via verschillende firmas weggesluist. Alle data is openbaar en iedereen kan het zo opzoeken, doe er je voordeel mij en geef deze toko geen kans.

  reageer
 • René

   

  Gisteren 3 reacties gegegeven. Vind ze nergens terug. Oortje blijft iig. Thomas weet waarschijnlijk niet eens wat een grammofoonplaat is. USB/Stream/Download generatie. Komen meer dan 2 klanten. Maar als je daar nooit komt er ook niet over schrijven. Raakt kant nog wel. Eettenten zat, en teveel. Acties waren er onder de vorige eigenaar al. Vaak genoeg druk daar. Enige speciaalzaak in Almere en dat moet gekoesterd worden. Zitten genoeg vreettenten. Bakker Bart weg, Dönner zaak er in.....schuin tegenover......1 van de vele dönner zaken. Ellerman verhuisd, telefoonreparatie winkel er in. Ook veel te veel van. Oortje blijft, maar hoopt op betere locatie. Uithoek die genoeg liefhebbers wel weten te vinden. Record Store Day. Dan staan de mensen in de rij. OORTJE BLIJFT, ALLEEN LOCATIE MISSCHIEN ERGENS ANDERS, WEL IN DE BUURT WAAR HET NU ZIT.

  reageer
 • Fred

   

  De platenzaak heeft wel oren naar een goedkopere locatie. Zo goed gaan de zaken niet.

  reageer
 • René

   

  De zaken gaan best goed. Maar een goedkopere locatie, wie wil dat niet voor de belachelijke prijzen die men op dat gedeelte vraagt? Ooit de eigenaar van de dierenwinkel gesproken. Die ging er uit omdat de huur te belachelijk voor woorden was. En met hem nog 4 ondernemers die daar stopten. Eigenaar van Het Oortje hoeft wat hem betreft niet weg, dus hij kan het opbrengen. Het Oortje zit er al sinds 1997 meen ik. En de verkoop van grammofoonplaten is enorm gestegen en stijgt nog steeds. En dat maakt het Oortje uniek in Almere. Tweedehands, nieuw, speciale uitgaven. Dat de zaken niet goed gaan klopt niet. Eigenaar Eric die het van Gerard over nam, die van zijn pensioen is gaan genieten, heb ik hier over gesproken. Dus alles wat hierboven staat is berust op waarheid, dus waar de opmerking "de zaak doet het niet zo best" op slaat, die klopt dus niet.

 • Desiree

   

  U vergeet de grammofoonplaat. Hij is grijs gedraaid en nog steeds niemand heeft niemand interesse.

  reageer
 • Faerie

   

  Het maakt niet uit dat er een burgertent bij komt, maar de manier van zaken doen is niet zuiver. Platenhuis t Oor zit vanaf 1997 op die plek en heeft gewoon nog een lopend huurcontract van een paar jaar. De verhuurder en de nieuwe zaak gaan pas informeren als zij een vergunning hebben aangevraagd. En als er nou een tekort zou zijn aan geschikte horecapanden, maar dat is niet het geval. Wat is er mis met een van de vele andere leegstaande (horeca)panden in de stad? Deze werkwijze slaat nergens op en zet kwaad bloed. Kwaad bloed in het huidig centrumbeleid is niet verstandig. Als ik de eigenaar van Oor was zou ik niet met minder akkoord gaan dan met een 'Atlantisdealtje'.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • TLL

   

  Lekker hoor, er gaat niks boven een burgertje op z'n tijd. En als je geen herrie of lawaai wilt moet je niet in het centrum gaan wonen.

  reageer
 • Jos

   

  Ik wil de burgerking terug in Almere! Ik mis de goedkope kingdeals

  reageer
 • Almeertje

   

  Hopelijk gaat het niet door. Er zijn al enige hamburger tenten. En die platen zaak moet blijven.

  reageer
 • Dirk

   

  die vreet tent wil een plekje in t centrum , nou plek zat daar in t centrum maar niet daar op de plek van de platenzaak zout een keer op met je vreet schuren in almere .

  reageer
 • .\/\/.

   

  En wat dan met de vrijheid van onderneming?

 • Jeroen

   

  Hoezo nauwelijks huur betaalt? Wat weet u ervan? En die slechte aanblik in de straat ? Het is een normale, keurige winkel die totaal geen overlast geeft. Dat zal anders worden als daar tot in de avonduren een hamburgertent open is met al het volk daar daar komt en de vervuiling in de omgeving die daarmee gepaard gaat.

  reageer
 • Karel

   

  Het geeft wel te denken dat de winkel recent een uitverkoop hield waarbij gedurende een weekend het volledige assortiment voor 50% korting weg ging. Dat duidt er op dat Het Oor een liquiditeitsprobleem zou kunnen hebben (gehad). In zo'n geval kiest de verhuurder natuurlijk eieren voor zijn geld. Of een hamburgerzaak op die plek de oplossing is voor de lange termijn, blijft een vraag. Als de Burger King het een paar honderd meter verderop middenin het centrum naast de bioscoop al niet redde... Deze keten bezorgt echter, dat betekent ook voor de bewoners geluidsoverlast van scooters op de Brouwerstraat en voor het terras van Den Enghel een minder sfeervol uitzicht.

 • Claartje

   

  Precies. Overlast en vervuiling van de omgeving. Dat is exact wat er dan gaat gebeuren.

 • Claartje

   

  Na de zoveelste eetschuren, kapperszaken, nagelstudio's, telefoonreparatiewinkels, snackbars en allerlei dumpzaken, ja, laten we er nog eens een hamburgertent bij nemen. "Goed idee! Lekker veelzijdig ook, een echte aanwinst". En laten we vooral pareltjes als 't Oor aan de kant schuiven. Bah, wat een wansmaak! Gemeente, doe er wat aan. En VVE: protesteren als jullie slim zijn. Al is het alleen maar vanwege de te verwachten overlast. Ben ook benieuwd waar al het papier blijft van de snacks. Ja, precies, daar worden de straten in de omgeving mee verblijd.

  reageer
 • Claartje

   

  Ik lees dat het ook een bezorgdienst is. Zet dan overlast brommers er ook maar bij.

 • Schroefjes

   

  Telemere stopt in december en wil ook wel eerder weg. Een mooi hoekpand waar iedere dag honderden hongerige scholieren langskomen. Het is alleen even oppassen met de kruising en het fietspad.

  reageer
 • pieter de oude

   

  ideaal zo'n "gezonde" hamburger (tent), kan het ziekenhuis op termijn ook weer uitbreiden, over banen gesproken.!!

  reageer
 • Steven Stedenwijk

   

  Dan kan die winkel met de woonhuisartikeltjes ook wel weg. Die heeft ook een veel langere gevel op het zuiden en zit er alleen om leegstand te voorkomen. Straks krijgt men nog heibel over de terrasruimte. Het hele plein staat nu vol met de spullen van één zaak.

  reageer
 • Vincent

   

  Platenhuis ‘t Oor is een begrip. Maar hoe veel van de mensen die nu roepen dat het niet mag verdwijnen kopen daar nog regelmatig hun cd’s? Steun een winkel als je niet wil dat deze verdwijnt, want op weekdagen kan je er soms een kanon afschieten zonder iemand te raken. Geldt overigens voor dat hele winkelstuk daar, ook richting de passage. Dus waarom zo’n hamburgertent uitgerekend dáár wil gaan zitten? Hebben we straks én geen Oor meer én het zoveelste lege pand in de stad. Zonde.

  reageer
 • Jaanchi

   

  Als de vve van de woningen boven de platenzaak niet akkoord gaat met de aanleg van een schoorsteen dan kan de verhuurder het schudden. Hopen dat de vve wijs genoeg is.

  reageer
 • trudi

   

  waarom geen grote dierenwinkel daarin maar pas als hij echt zelf wil en nee niet weer een hamburgertent

  reageer
 • Antej Ha

   

  Er zit al een dierenwinkel in de passage. Eigenlijk horen direnwinkels helemaal niet in winkelstraten. Vaak stinkt het en het is gewoon dierenkwelling.

 • Jan

   

  Nee niet zo'n slechte eettent erbij aub! Daar zit werkelijk geen almeerder op te wachten. Als het nou echte burgertent zou zijn oke.. En dan hebben we een winkel in Almere waar mensen uit gehele regio voor naar onze stad komen, moeten ze wijken voor zo'n vieze franchisetent! Laat het oor toch op deze mooie plek zitten mensen van urban interest...

  reageer
 • Nog een vreetschuur erbij dus nog minder reden om de stad in te gaan lang leve internet wordt het nog thuisgebracht ook. Nee de stad is niks meer het is over en uit. De enigste leuke vriendelijke winkel was nog het oor. Ben in meerdere steden geweest maar Almere stad scoort hierbij het laagste van allemaal bah bah bah wat Amsterdam met de souvenierwinkels heeft hebben wij hier te maken met de zoveelste vreethok gatverdamme daarom GEMEENTE doe hier wat tegen !!!!!!

  reageer
 • karin kunzel.

   

  de platenzaak moet daar gewoon blijven. gezellige ouderwetse platenwinkel, de enige plek in Almere. en je wordt er tenminste nog echt geholpen. alles op dit gebied is al weg. waardeloos, wat moeten we nou met een hamburgertent. die overspoelen de stad toch al.

  reageer
 • Jaap

   

  Waardeloos dit.... heeft totaal geen toegevoegde waarde die hamburgertent..

  reageer
 • Saar

   

  Schandalig. Waarom hier nog meer horeca in woorngebied? Waar is het horecaplein e.o. dan voor? Leuk als je daar woont.

  reageer
 • jvtea

   

  De platenzaak heeft een contract , respecteer dat. Er staan genoeg andere panden leeg. En zitten we te wachten op een hamburger tent ?.

  reageer
 • Michael

   

  Waarom moet het Oor weg?

  reageer
 • pieter de oude

   

  Amsterdam heeft juist een eind gemaakt aan dit soort "eenzijdige" winkel-invulling.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert