Burgemeester bijgepraat over aanhouding zaak Anne Faber

ZEEWOLDE
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde is dinsdagochtend door het Openbaar Ministerie en de politie bijgepraat over de aanhouding van de 27-jarige Michael P.  De man, die het laatste deel van zijn gevangenisstraf uitzat in een kliniek in Den Dolder, is verdachte in de vermissingszaak van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht.

Michael P. woonde in Zeewolde toen hij in 2010 werd opgepakt voor een beroving en in verband gebracht werd met de verkrachting van twee meisjes in Nijkerk. Het gerechtshof in Arnhem heeft P. in 2012 veroordeeld tot twaalf jaar cel. In de kliniek in Den Dolder zat P. het laatste deel van zijn straf uit, waarbij hij werd voorbereid op een terugkeer in de samenleving. Onderdeel van dat proces is ook zonder begeleiding de straat opgaan.

Hoewel P. de afgelopen jaren niet in Zeewolde woonde, is de burgemeester wel in algemene zin bijgepraat over de zaak, zo zegt een woordvoerder van de gemeente. Dit aangezien het nieuws over de verdenking van P. invloed kan hebben op het dorp. Gorter wil niet zeggen wat er precies besproken is.

reacties (14)

 • Julia

   

  Ik zou die psychiater voor de rechtbank slepen. Die schrijft toch uiteindelijk het rapport dat deze man onbegeleid naar buiten mag. Sommige mensen zijn nu eenmaal niet te genezen. En deze psychiater is doof en blind geweest.

  reageer
 • Jojo

   

  En wie zegt mij dat jij niet manipuleert en dat jouw praatje onzin is? Ik zie zelf wel degelijk een afname van criminaliteit in mijn directe omgeving. Wat natuurlijk niet wegneemt dat zo'n Michael P - als hij hieraan schuldig blijkt - van mij ook heel lang en heel ver weg gestopt mag worden. Sommige zieke geesten zijn eenvoudigweg niet te genezen - daar kan geen positief mensbeeld wat aan doen.

  reageer
 • Jan

   

  Cijfers zijn er om gemanipuleerd te worden en te gebruiken zoals ze het beste uitkomen. Dus, jouw praatje is onzin.

  reageer
 • Sef

   

  Ik ben wel blij dat de burgemeester is bijgepraat. Nu willen alleen de burgers nog weten waarom deze idioot nog buiten rond mocht lopen. Kunnen wij ook bij gepraat worden??

  reageer
 • Ed

   

  De kern van wat werd gezegd: voor iedere ouder is het schokkend om te beseffen dat psychopatische criminelen zo snel hun bewegingsvrijheid terug krijgen. Met alle gevaren van dien.....Dat is een terechte zorg die je niet met een lulpraatje over statistieken en sensatiepers weg neemt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • marjon

   

  er is nog nx zeker laten we eerst even afwachten .en ja nooit had of hij het nu wel of niet gedasn heeft deze man zo snel weet alleen opstap gemogen .soft systeem waar misdaad loont

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik vraag me af waar je deze wijsheid vandaan haalt? Het aantal moorden stijgt voor het tweede jaar op rij, en verder stijgt het aantal zware delicten ook nog eens. Het klopt dat de lichte criminaliteit daalt, maar zou deze dalen, of zou er door heel veel mensen geen aangifte meer gedaan worden van bijvoorbeeld hun gestolen fiets?

  reageer
 • Rob

   

  In reactie op W; statistieken laten al jaren lang een dalend misdaad in Nederland zien, volgens mij zit dit toch iets anders in elkaar, onze regering heeft besloten het met minder gevangenissen te doen, dus minder te veroordelen met een gevangenisstraf. Ook zijn de opgelegde straffen gedaald in jaren te zitten. En wat willen ze registreren. Feit is in iedergeval dat deze M.P. Uit Zeewolde al credits nu wel verspeeld heeft en nooit meer mag terugkeren in de maatschappij hoe onmenselijk dat ook is. Hoop dat de nieuwe regering passende maatregelen zal gaan nemen want dit gebeurt te vaak.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wie alleen focust op dit ene geval verliest de statistieken uit het oog. En die statistieken laten een al jaren dalende misdaad in Nederland zien. De sensatiepers verdient zijn geld met alarmerende verhalen, willen ons laten geloven dat er Nederland een soort van burgeroorlog gaande is, en de nuchtere feiten spreken dat gewoon tegen.

  reageer
 • Claartje

   

  Als het aan het nieuwe kabinet ligt niet meer.

  reageer
 • Ron

   

  Dat is zo geregeld hier. 2/3 van je straf. Dan is het klaar

  reageer
 • Maria

   

  Helemaal mee eens; het is onbegrijpelijk

  reageer
 • Zo een persoon! Hoort vanaf dag 1 zijn straf uit te zitten! En niet na goed gedrag, ZONDER begeleiding laten terug keren in de maatschappij! TE GEK VOOR WOORDEN! En zie wat er gebeurd, en zoiets is niet de eerste keer, maar niemand leert er wat van!!! Ik hou iedere dag mijn hart vast....als mijn dochters s’ochtens de deur uit gaan om naar school toe te gaan.....en s’middags weer naar huis toe komen....en dan het stukje buiten spelen/chillen;) brrrrrre je moet er toch niet aan denken! DEZE PERSOON HOORT NIET BUITEN TE LOPEN!! Hoop voor de familie snel duidelijkheid!

  reageer
 • Joep

   

  Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat die persoon na minder dan 6 jaar alweer buiten rond loopt? Op die manier verlies je als toch alle vertrouwen in de rechtspraak?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert