'Verkeersdrukte maakt Poort onveiliger'

ALMERE
Het CDA in Almere wil dat er maatregelen worden genomen om de verkeersdrukte in Almere Poort te verminderen. De partij merkt op dat de doorstroming de laatste weken verslechterd is en dat er veel opstoppingen ontstaan. Daardoor wordt het onveiliger in de wijk. 

Het CDA heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester en wethouders. De partij vraagt waarom er meerdere wegen tegelijkertijd worden afgesloten, zoals de Godendreef en de Poortdreef. Daardoor kunnen de inwoners maar op een paar plekken de wijk uit.

Ook zijn er wegen afgesloten vanwege de expositie Tiny Houses, wat ook opstoppingen tot gevolg heeft. Verder wordt het volgens het CDA onveiliger doordat er meer bouwverkeer in de wijk komt, nu de woningbouw weer aantrekt. 

 

reacties (18)

 • Jaanchi

   

  Dit is het nadeel als je in een bouwput gaat wonen. Een troost: met een paar jaar ben je daar wel vanaf.

  reageer
 • Mike

   

  De wegen in Almere Poort zijn een ramp, overal moet je omrijden of een onlogische weg volgen. Lekker auto'tje pesten met deze slechte indeling maar uiteindelijk heeft niemand er baat bij.

  reageer
 • Pzaal

   

  Heel Almere poort is onlogisch. Als je van de ene kant naar de andere kant wilt binnen de wijk moet je eerst naar de hoofdwwg rijden om vervolgs aan de andere kant te kunnen komen.

  reageer
 • Alexander

   

  Het is erg slecht geregeld momenteel. Ik woon naast het station en daar hebben ze de penr van de ene kant naar de andere kant van het station verplaatst. Deze is 2x zo groot geworden, top zou je zeggen...alleen de mensen zijn te beroerd om daar naar toe te rijden en vervolgens staat onze straat/parkeerplekken elke dag vanaf 7uur ramvol en kunnen wij als bewoners niet meer parkeren als je even weg bent geweest. Zelf de parkeerplekken bij de ah worden ervoor gebruikt. Inmiddels dit al aangegeven bij de gemeente en wijkagent. Hoop dat er snel verandering in komt.

  reageer
 • Zo blij dat ik niet meer in Poort woon! Beste beslissing ooit om daar weg te gaan! Wat een flanswijk met al hun mooie beloftes. Van dat alles is er niks terecht gekomen. En het word maar drukker en drukker. Welkom in Poort mensen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johnson

   

  Antwoord van de gemeente op hun fb pagina: Goedemorgen, de gemeente Almere heeft hier geen invloed op. Deze kruising wordt uitgevoerd door de rijkswaterstaat. Hier heeft men vertraging opgelopen door dat er meer kabels lagen dan verwacht waardoor de werkzaamheden uitlopen. De werkzaamheden aan de Godendreef en poortdreef moeten echter wel worden uitgevoerd omdat de kwaliteit van de Godendreef slecht is waardoor de mogelijkheid bestaat dat deze in de winter stuk vriest. Ook zal volgend jaar de aansluiting van de Poortdreef op de A6 worden afgesloten omdat in de onderdoorgang aanvullende werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Het is dan zaak dat de overige dreven in Almere Poort op orde zijn zodat de ontsluiting van Almere poort dan gewaarborgd blijft. Indien je geen andere vragen hebt, wens ik je een prettige dag.^kg

  reageer
 • Gerjan

   

  De Poortdreef is nog helemaal niet afgesloten, volgens mij is het stuk Godendreef tegen die tijd. Weer al toegankelijker zodra dat wel zo is. Dat het verder voor extra drukte zorgt is wel zo.

  reageer
 • Gert Magielsen

   

  Inderdaad een zeer kromme beslissing om juist nu deze 2 dregen te voorzien van nieuw asfalt. Helemaal de klunsige oplossing met verkeerslichting aan het eind naar de A6 toe(wie bedenkt zoiets???) Doe dit tijdens vakantieperiodes zodat het gele malem minder ergenis teweeg brengt. Je kunt niet op een fatsoenlijke manier de wijk uit komen zo. Maar sowieso slaat fe Gemeente Almere de plank mis met de algehele infrastructuur in AlmerePoort .

  reageer
 • Eelco

   

  Het is een drama als het eerst eens bij de esso geregeld wordt dat je daar erop kan richting snelweg en eraf vanaf hogering richting poort dan had dat al veel uitgemaakt. Nu zit de godendreef (waar het ook altijd al heel druk was) dicht en moet iedereen half almere poort door om naar de snelweg of richting de hogering te gaan

  reageer
 • Robin

   

  We leven nog altijd in een ‘9 tot 5’ economie. RAAR HE?! dat iedereen op dezelfde tijd dezelfde richting op trekt? Iets met een eiland, een tekort aan uitwegen, teveel mensen en een gebrek aan fatsoenlijke werkgelegenheid in deze kansloze provincie.

  reageer
 • Gister vrachtwagens en ander bouwverkeer veel te hard langs scholen op Henry Stanleystraat en vandaag heel veel verkeer in de wijk waardoor het idd gevaarlijk wordt, zeker voor fietsers en kinderen

  reageer
 • Vorige week donderdag 45 min erover gedaan om de wijk Poort uit te komen.... echt belachelijk om de Godendreef af te sluiten terwijl de aansluiting naar de Hogering ter hoogte van het tankstation nog lang niet af is.... hoe lang gaat dit nog duren?

  reageer
 • Erik

   

  Misschien niet doorrijden op een kruispunt als je dáárdoor alles vastzet

  reageer
 • Sranang man

   

  Welkom in almere poort..... Soms kom je je eigen straat niet eens uit met al die afsluitingem, bouwverkeer die overal stilstaan hijskranen die midden op de weg aan het werk zijn.....

  reageer
 • specialist

   

  Ze moeten beide wegen gewoon 2 baans maken. Godendreef zitten ze nu aan het werk maar zo te zien blijft dat gewoon 1 baan. denk dat dit net een gevalletje word als in Almere Buiten bij de Evenaar

  reageer
 • Hannes

   

  Als de doorstroming in de spits vanuit Poort vlot zou verlopen, dan staat men in een mum van tijd op de A6 weer in defilé!

 • michael

   

  na het zuur komt het zoet

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Bij drukte en lage snelheden heb je altijd minder ongelukken. EN de mensen van poort rijden toch ook over andermans wegen?

  reageer
 • Michael

   

  Uiteindelijk moet al het verkeer richting de snelweg toch de Hollandse brug over, het maakt niet uit hoe het rijdt. Andere uitvalswegen leveren ergens anders dan een probleem op - je verschuift het dan simpelweg. Enige oplossing is niet allemaal op hetzelfde moment dezelfde richting op willen..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert