Jongeren krijgen jodiumpillen tegen kernramp

FLEVOLAND
Jongeren in Noordoostpolder en Dronten krijgen vanaf dinsdag jodiumtabletten in de brievenbus. Die pillen beschermen tegen het radioactieve jodium dat bij een ongeval met een kerncentrale kan vrijkomen.

Het ministerie voor Volksgezondheid stuurt de pillen naar alle jongeren tot 18 jaar die binnen 100 kilometer van een kerncentrale wonen. Het gaat in het geval van Flevoland om de Duitse kerncentrale Emsland, vlak over de grens bij Nordhorn. 

Door het invoeren van leeftijd en postcode kunnen Flevolanders op de site van de Rijksoverheid zelf controleren of ze jodiumpillen kunnen verwachten.

 

reacties (5)

 • Sam

   

  Leeftijdsdiscriminatie.

  reageer
 • Jeff

   

  Eigenlijk vindt ik dit gewoon discriminatie of geef iedereen of geef niemand maar dit is weer zo half typisch nederlands.

  reageer
 • Jan

   

  ...tot 18 jaar. wij zijn 56 en 65 en krijgen ook die pillen.... hoezo tot 18 jaar?

  reageer
 • Pieter

   

  Zo'n jodium-pilletje is net zoiets als een kusje op de knie van een gevallen huilend kind of een aspirientje tegen een half vergane rottende kies of onder de tafel duiken bij een atoombomaanval. Het zijn dooddoeners - in slaap sussers. Het is volksverlakkerij. Gaat u maar lekker slapen hoor, de minister waakt over u.

  reageer
 • lely

   

  Dus na die radius van 100 km weet die wolk dat ie moet stoppen? Dat is zo vastgesteld?

  reageer
 • zal wel een marge in zitten hoor. onveilig binnen 50 km of zo

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert