Vissersbond sceptisch over toezegging regeerakkoord

URK
De Nederlandse Vissersbond in Emmeloord is sceptisch over toezeggingen in het dinsdag gepresenteerde regeerakkoord. Daarin staat dat de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie een EU-verbod op pulskorvisserij willen voorkomen. 

Pulskorvisserij is een methode die door een grote groep Urker vissers wordt gebruikt. De vangst door middel van stroomstootjes is een heet hangijzer in Brussel. De Europese Commissie wil namelijk een verbod op elektrisch vissen, dit tot grote zorg van de Nederlandse vissers. 

Johan Nooitgedagt, voorzitter van de Vissersbond, vraagt zich af hoe de coalitiepartijen het verbod willen voorkomen. "Hoe gaat Nederland dat bereiken? In november staat het onderwerp op de agenda en is het D-Day voor de puls in Brussel. Worden de ontheffingen ingetrokken, dan is dat het einde van veel bedrijven. We weten dat de besluitvorming in het Europarlement zeer onvoorspelbaar kan zijn, dus we roepen de nieuwe regeringspartijen op om ervoor te zorgen dat hun Europese fracties de rijen sluiten en vóór de pulsvisserij stemmen”, aldus Nooitgedagt. 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert