Boot gevonden voor intocht Sinterklaas

EMMELOORD
Het Sinterklaasfeest in Emmeloord heeft een boot voor de intocht. De organisatie zat met de handen in het haar omdat er geen boot was.

Jarenlang komt de Sint bij de Zuiderkade binnen op een grote boot met daarachter nog een pakjesboot. De pakjesboot kwam uit Kraggenburg, maar is verkocht en vaart nu in het buitenland. Het grotere schip was van een familie die inmiddels naar Lemmer is verhuisd. Het schip wordt daar nu gebruikt bij de intocht.

Vorig jaar was er ook geen boot, maar de organisatie wil de traditie in ere houden en plaatste daarom een oproep op Facebook. Daarop kwamen meerdere reacties binnen. De boot is van een particulier uit Emmeloord. Achter de boot zullen ook kleinere bootjes varen met pieten. 

reacties (4)

 • HP

   

  Beetje jammer deze informatie, want er klopt niet veel van. De boot waarop Sinterklaas altijd aan kwam op de zuiderkade mocht door een beslissing van Provincie Flevoland niet meer aan de Marknesservaart liggen, trouwens geen enkele boot meer op doovaarroutes. Mede door die beslissing is de boot verhuisd naar Lemmer, omdat de eigenaar daar in de buurt woont, hij kan op de dag van de intocht wel in de ochtend door de Friese Sluis heen, echter hij kan niet meer terug in de middag door de Friese Sluis, omdat hij bediend wordt op afstand in Lelystad, en Provincie Flevoland die hiervoor verantwoordelijk is, niet bereid is om de Friese Sluis te bedienen, zodat de boot weer veilig in de haven ligt van Lemmer, anders had de eigenaar zijn boot onbeheerd, moeten laten liggen voor de Friese Sluis. Tsja en de huidige tijd laat dat gewoon niet meer toe helaas. Helaas valt het kinderfeest letterlijk in het water.. Ondanks vele pogingen tussen Gemeente en Provincie Flevoland lukt het niet om met name de laatste partij bereid te krijgen om het kinderfeest te laten slagen. Dan snap je natuurlijk wel de logische stap van de eigenaar om niet meer te varen richting Emmeloord om zijn boot ter beschikking te stellen aan Sinterklaas en zijn gevolg. Wat betreft de boot uit Kraggenburg?, deze komt uit Tollebeek, en deze eigenaar verdiend zijn geld met deze boot en is dan een onzekere factor voor het feest, of hij wel of niet kan meevaren. Ten slotte heeft het Sint-bestuur een aantal grove fouten gemaakt en dit probleem is al jaren bekend, en dat gaat een keer fout.. Met dit soort evenementen moet je zuinig zijn op je contacten. Het zal mij weer benieuwen hoe het dit jaar gaat....zucht..

  reageer
 • Alex

   

  Toch wel ZWARTE PIETEN hè!!!!!

  reageer
 • De Vries

   

  En hopelijk ook met echte zwarte Pieten.

  reageer
 • RDJ

   

  Als ze dit jaar nu een boot vragen aan Sinterklaas is dat probleem ook weer opgelost....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert