Inwoners en politiek willen duidelijkheid Golfslag

EMMELOORD
Er moet eindelijk eens duidelijkheid komen over de Golfslag in Emmeloord. Dat geluid is steeds vaker te horen bij zowel inwoners als politiek.

Een jaar geleden werd het voormalige verzorgingshuis verkocht aan een ondernemer uit Urk. Hij wilde er 60 huurwoningen van maken, maar die verbouwing laat nog steeds op zich wachten. Het markante gebouw, aan de entree van het dorp, staat er sinds die tijd leeg en troosteloos bij.

De PvdA-GroenLinksfractie heeft het college van b en w gevraagd hoe de gesprekken met de eigenaar verlopen en wat de stand van zaken is. De antwoorden daarop zijn volgens de partij onvolledig en geven nog steeds geen duidelijkheid. De partij gaat daarom vervolgvragen stellen.

De eigenaar van de Golfslag was woensdag niet voor commentaar bereikbaar. De gemeente Noordoostpolder wilde geen antwoord geven op vragen van Omroep Flevoland. De gemeente laat weten dat er maandag een gesprek komt met de ondernemer.
 

reacties (3)

 • Jaap de Nopper

   

  Gemeente heeft er geen grip meer op, omdat er geen verplichtingen zijn opgenomen in het koopcontract! Urker in de problemen door geld gebrek. Conclusie: we zitten weer jaren tegen de troep aan te kijken. Weltrusten B&W.

  reageer
 • Jannie

   

  Lijkt er op dat de gemeenteraad dwars ligt naar de ondernemer toe

  reageer
 • Emmeloorder

   

  "...entree van het dorp..." is Emmeloord geen stad?

  reageer
 • Jan

   

  Bij deze, u heeft gelijk hoor: Op 10 september 1992 kende commissaris van de Koningin prof. dr. J.A. van Kemenade van Noord-Holland door symbolisch gebaar stadsrechten toe aan Emmeloord.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert