Hof blijft bij 9 ton voor drugscrimineel Frank G.

ALMERE
Het hoger beroep van de Almeerse drugscrimineel Frank G. heeft niets uitgehaald. Het Gerechtshof heeft bepaald dat de Almeerder ruim negen ton aan drugswinst aan de Staat moet terugbetalen. Het hof handhaaft daarmee het vonnis van de rechtbank in februari 2016.

G. zou het geld hebben verdiend met het runnen van hennepplantages en het witwassen van drugsgeld. Bij de behandeling van het hoger beroep in Leeuwarden stelde G. plotseling dat hij alleen de alarminstallaties beheerde. Met de beveiliging van vijf panden, onder meer in Almere en Utrecht, verdiende G. naar eigen zeggen in totaal 1.000 euro per week. Omdat hij er geen bewijs voor kon overleggen, vindt het hof dit niet aannemelijk.

G. staat te boek als een van de allergrootste drugscriminelen van Nederland en werd een aantal jaar geleden al veroordeeld tot ruim vier jaar cel. Ook moet hij 4,7 miljoen euro aan de staat terugbetalen. Deze ontnemingszaak wordt in november in Amsterdam behandeld.

Oorspronkelijk werd ook de voormalige partner van G., Esther Paul (43) uit Almere verdacht van witwassen. Zij is in april van dit jaar vermoord. Haar lichaam werd teruggevonden in het Veluwemeer. In deze zaak zijn nog geen verdachten aangehouden.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert