Lagere straf in hoger beroep voor Almeerder

ALMERE
Een man uit Almere is door het gerechtshof veroordeeld tot 4 maanden gevangenisstraf wegens zware mishandeling. Het OM had 3,5 jaar cel geëist, maar het hof sprak de Almeerder vrij van mensenhandel en seksuele uitbuiting van een vrouw uit Lelystad.

Het slachtoffer vertelde aan de politie dat ze 9 jaar geleden in Almere door de verdachte was gedwongen als prostituee te werken. Ook had de verdachte haar naar België gebracht waar ze achter het raam moest werken. Zes jaar later ontmoetten ze elkaar opnieuw en toen gebeurde precies hetzelfde, aldus de vrouw. Ook mishandelde de Almeerder de vrouw waarbij ze verwondingen in haar gezicht en een hersenschudding opliep.

De rechtbank vond het slachtoffer geloofwaardig en legde de Almeerder eerder 2 jaar gevangenisstraf op. Hij ging in hoger beroep en het hof vindt de verklaringen van de vrouw tegenstrijdig en schrapt nu het grootste deel van de straf. Er is geen bewijs dat de Almeerder de vrouw gedwongen heeft om in de seksindustrie te blijven werken en haar verdiensten aan hem af te staan.

reacties (1)

  • pieter de oude

     

    Zes jaar later ontmoette ze elkaar weer !!!!!!!!, zo'n man wil je toch nooit meer tegen komen, of wel.?????

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert