Petitie Anne Faber massaal getekend

ZEEWOLDE
De petitie die na de dood van Anne Faber is gestart is al honderdduizenden keren getekend. De landelijke petitie roept op tot een onderzoek naar het falend rechtssysteem rond Michael P. uit Zeewolde. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 25-jarige vrouw, van wie het lichaam donderdag in Zeewolde werd gevonden.

Verantwoording
De handtekeningen van de petitie zullen overhandigd worden aan onder andere het ministerie van Veiligheid en Justitie, de kliniek waar P. verbleef en aan premier Rutte. ,,Wij roepen hen die verantwoordelijk zijn, o.a. het ministerie van Veiligheid en Justitie, ter verantwoording en eisen een verklaring'', schrijft de initiatiefnemer.

Onderzoek naar kliniek
Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) heeft de Inspectie Veiligheid en Justitie en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd al gevraagd onderzoek te doen naar de kliniek Altrecht Aventurijn, onder meer naar aanleiding van vragen van de familie Faber. Die wil weten waarom Michael P. vrij rondliep.

Terugkeer in de samenleving
P. zat in de laatste fase van zijn straf voor de gewelddadige verkrachting van twee meisjes in 2010 en bereidde zich voor op een terugkeer in de samenleving.

reacties (7)

 • Willemsen

   

  Gasten die verkrachten de gewoonste zaak van de wereld vinden zouden een meer gepaste straf moeten krijgen dan tbs. Er zou meer aan straffen gedacht moeten worden als chemische castratie.

  reageer
 • De advocaat

   

  Tekenen? Vanachter een computer kun je niet zomaar rechtsgeldig tekenen.

  reageer
 • Niek

   

  Jazeker wel. Er is nota bene een wet elektronische handtekeningen.

 • Boels

   

  Na het eensverklaren met de petitie en het achterlaten van persoonlijke gegevens krijg je een e-mail met een link waarmee je kunt bevestigen dat je het met de petitie eens bent. Pas dan wordt 'ie meegeteld. Zo'n tweehonderdduizend mensen zijn het zat en die boodschap komt aan, rechtsgeldig of niet. Het loslaten van onbehandelde of onbehandelbare gestoorden kan dan wel rechtsgeldig zijn volgens degenen die misdaad als verdienmodel hebben, het publiek neemt daar geen genoegen mee.

 • Flevolander

   

  Hoezo falend rechtsysteem? Deze man had zijn straf bijna uitgezeten en werd in een kliniek behandeld op een terugkeer in de maatschappij. Ze hadden hem ook in de gevangenis zijn staf kunnen laten uitzitten en op straat kunnen zetten. Dan was dit ook gebeurd maar wat later en bij iemand anders. Een onderzoek naar de kliniek loopt er al. Dus daar is geen petitie voor nodig. Dat men geen TBS krijgt bij het weigeren van een onderzoek is inderdaad vreemd maar ook dit stond al op de agenda en zou behandeld worden in december 2018. In de kamer is een voorstel ingediend om dit nu eerder in te stellen. Men was zich dus al bewust dat dit een kromme situatie was. Ik begrijp dat men een schuldige wilt aanwijzen, maar zieke geesten blijf je altijd houden in de samenleving. Had deze man voor altijd opgesloten moeten worden na zijn eerdere vergrijp? Misschien. Maar dan is het de rechter die een verkeerde inschatting heeft gemaakt bij zijn eerste veroordeling.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Een logisch verhaal echter...... Er komen al jaren zowel van het vakgebied als vanuit de maatschappij berichten en signalen dat ons rechtssysteem op dit gebied faalt. Daarnaast wordt al jarenlang gewaarschuwd dat het uitkleden van het medische zorgstelsel op dit gebied, de maatschappij veel zowel emotionele als financiële schade toe brengt. Nog nooit zijn er door de politie zoveel mensen in verwarde toestand aangehouden als het afgelopen jaar. Nog nooit is er zo desastreus bezuinigd op het speciaal onderwijs ( waar de eerste klap met betrekking tot probleemgedrag kan worden gemaakt ) Daarbij krijgen mensen aan de onderkant van de maatschappij het keer op keer moeilijker. Enz enz Een optimale voedingsbodem voor al deze ellende. Waarvoor Anne Faber en haar familie een keiharde tol moesten betalen......

 • Boels

   

  De betrokken rechter bij de zaak van de 2 verkrachtingen had TBS kunnen opleggen ook zonder observatie of zelfs levenslang. Hij verkoos het niet te doen. Als 1 rechter faalt, faalt het rechtsysteem omdat ook de OvJ tot de Hoge Raad toe had kunnen procederen.

 • gotspe

   

  Dat gebeurd altijd dat zijn we inmiddels wel gewent, maar helaas dekt men elkaar altijd! al jaaaren

  reageer
 • passiefklootjesvolk

   

  Hoop op zeer veel reacties, het wordt tijd dat het veel besproken OM eindelijk maar dan ook eindelijk eens politiek aangepakt wordt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans de Boer, Lelystad

   

  Onderzoeken zijn al uitgezet. Petitie volstrekt overbodig.

  reageer
 • Harry Klein

   

  Enig respect is op zijn plaats! Vanuit het democratisch karakter spreekt het volk uit verdriet, angst, ongeloof en wellicht boosheid. Daar heeft de overheid maar naar te luisteren en niet andersom!

 • Flevonees

   

  En wat zegt meneer Rutte dan??? Sorry sorry... Ik zal optreden.... Hopelijk treed al het falende spul af. Ik vind het recht systeem in Nederland diep diep triest

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert