Gevangenisserie: Bijna helft gevangenen komt weer terug

LELYSTAD
47 procent van de gevangenen komt binnen twee jaar weer terug in de gevangenis in Lelystad. Toch is directeur Obe Veldman niet ontevreden: "Het is al veel lager dan het was. Het was 75 procent maar door allerlei programma's gaat het cijfer steeds verder omlaag, re-integratie is veel belangrijker dan vroeger"

Eerder werd een gevangene opgesloten en was er weinig aandacht voor de re-integratie. Tegenwoordig begint dit al bij binnenkomst. Zo is er het re-integratiecentrum waar de gedetineerden allemaal dingen kunnen regelen. Huisvesting, werk, een ziektekostenverzekering of desnoods een uitkering. 

Opvallend is dat de mannen het echt zelf moeten regelen maar wel hulp krijgen en onder toezicht staan. 

Deze hele week is Omroep Flevoland te gast bij de gevangenis in Lelystad

 

reacties (5)

 • Deb

   

  Waarom niet de echte beelden laten zien!. Het feit dat gedetineerden zondag pas een lijst krijgen voor boodschappen te doen en die op donderdag pas krijgen. Als ze op woensdag komen hebben ze dus pech. De hygiëne die zo slecht is dat er mensen echt ziek worden. De waterkoker die geen water kookt. Het koffiezetapparaat die lauwe koffie zet dus het water niet kookt! De verwarmingen die het niet doen. Nee echt een geweldige gevangenis. Dat het geen hotel hoeft te zijn snap ik als de beste. Maar laten we vooral iedereen ziek laten worden en zo de kosten van het ziekenhuis bv erbij komen en zo dat de gedetineerde nog meer gaat kosten!!!

  reageer
 • Dirk2

   

  Jammer dat daders van zoveel leed en ellende zoveel aandacht krijgen. Op water en brood! Nederland geeft blijk van groots onvermogen!

  reageer
 • Barbara

   

  Wat een opstelling!Tis om te huilen.Werken om baanverlies te voorkomen, al moet je voor de zoveelste keer hetzelfde opgebrachte oplichtertje, inbrekertje,overvallertje behandelen/begeleiden met zalvende kwak op weg naar een warm welkom in zijn/haar thuiswereld. Hoe kan je jezelf als hulpverstrekker nog recht in de ogen kijken? Waarom kom je niet in opstand tegen die opgelegde regels?

  reageer
 • Uhm...

   

  Opvallend dat ze dat zelf moeten regelen…. Opvallend dat een journalist dat opvallend vindt. Volgens mij is dat normaal dat iemand zijn eigen zaken regelt.

  reageer
 • Zucht

   

  Dus in 50% van de gevallen zijn alle kosten die gemaakt worden aan goedbedoelde begeleiding, reintegratietrajecten, reclassering gewoon weggegooid geld? Lekker is dat. Betaalt een gevangene dat terug als hij binnen twee jaar weer terugkeerd in het staatshotel? Lijkt me niet meer dan normaal!

  reageer
 • Ach

   

  Beste Zucht, verdiep je in de problematiek en ga niet direct tikken op je toetsenbord. Er wordt keihard gewerkt om mensen te helpen. Van jouw belastingcenten. En het lukt! Ik heb veel respect voor de mensen in PI Lelystad. Zij doen werk waar anderen alleen maar achter hun beeldscherm roepen dat het allemaal beter kan. Kom eens stage lopen. Je bent van harte welkom.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert