Vuurtorenpad verbreed en er komen hekken

URK
Het Vuurtorenpad op Urk wordt verbreed en er komen hekken. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten na vragen van de ChristenUnie en de Urker Gereformeerde Partij.

Al zo'n anderhalf jaar staat de veiligheid van het Vuurtorenpad op de agenda van de politiek op Urk. Opties zoals het verleggen van het pad, verbreden, hekjes en het veranderen van de aansluiting op de boulevard zijn besproken. Uiteindelijk is de gemeente tot de conclusie gekomen dat verbreden het beste is en er komen veiligheidshekjes. Die worden op dit moment geplaatst.

Het Vuurtorenpad bestaat sinds 2000. Het pad tussen de boulevard en de dijk werd toen aangelegd. De officiële naam is bedacht door een inwoner van Urk, de heer W. Pasterkamp.

reacties (4)

 • Hans

   

  Ik kom een paar keer per jaar op Urk en loop met mijn gezin regelmatig op dit pad maar een probleem heb ik er nog nooit ondervonden.

  reageer
 • Johan

   

  Urk is nogal aan het verbeteren tegenwoordig: alsnog een rotonde op Vlaak/Rotholm, herstel van de fietsstroken Akkers/Rotholm, nu dit weer. Het mag inderdaad weer wat kosten.

  reageer
 • Uk

   

  Het is onlangs nog verbreed. Mag weer wat kosten

  reageer
 • Bas

   

  Inderdaad pad is ne flinkt verbreed en er zijn ook al nieuwe luxe uitstralende lichtpaaltjes neergezet langs het pad van de week.

 • Adv

   

  Gisteren er nogen langs gewandeld. Maar ik snap echt het probleem niet. Off gaat dit ook open voor het auto verkeer

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert