Bedrijf in beroep tegen boete voor Filipijnen zonder werkvergunning

URK • Vr 13 oktober 2017 | 15:40 • Vrijdag 13 oktober 2017 | 15:40
Een Urker bedrijf is vrijdag bij de rechter in beroep gegaan tegen boetes voor het in dienst hebben van achttien Filipijnen zonder werkvergunning. Het bedrijf bemiddelde voor de bemanning van binnenvaartschepen en nam de Filipijnen in 2012 over van een ander uitzendbureau.

Het bureau hangt voor tienduizenden euro’s aan boetes boven het hoofd, omdat het nieuwe vergunningen had moeten aanvragen. Maar volgens het bemiddelingsbureau mocht het de Filipijnen laten doorwerken met de bestaande werkvergunningen van het vorige uitzendbureau. Dat zou zijn ‘toegezegd’.

“We hebben altijd ons best gedaan alles goed te regelen”, benadrukte de directeur van het Urker uitzendbureau in de rechtszaal. “Ons vertrouwen in de overheid is geschaad.” Bovendien zou het bedrijf door de kwestie ook financiële schade hebben gelopen. “Onze naam is door toedoen van de overheid besmeurd geraakt”, aldus de directeur. “Ik heb één wens, dat onze naam na meer dan vijf jaar gezuiverd wordt.”

De rechter doet binnen zes weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel