Kliniek waar Michael P. zat, start eigen onderzoek

ZEEWOLDE
De kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder start een eigen onderzoek. Michael P., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood en vermissing van Anne Faber, zat in die kliniek.

In een verklaring op de website van de kliniek staat: "Gisteren is na veertien dagen grote onzekerheid, duidelijkheid gekomen over het lot van Anne Faber. Verdriet en ongeloof is breed voelbaar in de samenleving. Met de vondst van haar lichaam zijn heel veel vragen nog niet beantwoord. De vraag 'hoe heeft dit kunnen gebeuren' leeft enorm bij iedereen. Terecht. Ook bij Aventurijn.''

Minister Blok van Veiligheid en Justitie maakte donderdagavond bekend dat er een onderzoek komt naar de omstandigheden waaronder P. verbleef. Aventurijn zegt daaraan volledige medewerking te verlenen, maar omdat de organisatie zelf ook een grote behoefte heeft aan antwoorden start ze zelf ook een onderzoek. 

reacties (10)

 • Jantje kijk

   

  Er komen 4 onderzoeken , Eigen bedrijf,blok,justitie en van de kamer en de uit slag is al bekend "er is niet verkeerd gehandeld"

  reageer
 • Karel

   

  Lijkt me geen goed plan. Het is dan zo'n gevalletje van 'de slager die zijn eigen vlees keurt.' Ze kunnen hun energie beter in andere zaken stoppen, zoals erop letten dat psychische patiënten niet zomaar zelf in- en uit kunnen lopen en doen waar ze zin in hebben, zonder enige controle. En opletten dat personeel geen relatie met patiënten aanknoopt of v.v. Verder eens met Gekke Henkie dat dit soort incidenten mede kunnen voorkomen door de bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg van Rutte e.c.

  reageer
 • Gekke henkie

   

  Wellicht dat het nieuwe kabinet extra geld kan vrijmaken voor justitie, het gevangeniswezen en de geestelijke gezondheidszorg. Met al die bezuiniging van afgelopen jaren lopen er meer gekken los dan er vast zitten.

  reageer
 • Jaap plaatzer

   

  Het is geen goede zaak dat zij dat zelf doen bun kennende zullen ze in der eigen straatje praten ik heb er ook vervelende dingen van onder vonden als ouder en lijkt niet dat ze dat gaan herkennen dat ze fouten maken het gaat maar door nu al op deze manier schande toen ook niet de fouten erkent dit komt nog veel te veel voor in Nederland

  reageer
 • Ron

   

  Totaal geen vertrouwen in dat eigen "onderzoek"

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • md500

   

  Een ontvankelijk onderzoek lijkt me op zijn plaats, als je de huidige media mag geloven is het er een zooitje. Het is beter deze kliniek te sluiten, en de verantwoordelijke te vervolgen.

  reageer
 • Gatso

   

  Wij van WC Eend.............

  reageer
 • Jan

   

  Nog even.. die Michael Panhuis kon daar leven als god in Frankrijk. De hele boel daar ontslaan en al het tuig dat daar opgesloten hoorde te zitten onmiddellijk terug naar een echte gevangenis. Het zou van de zotte zijn om de leiding van dat zooitje daar de kans te geven van alles onder het kleed te kunnen gaan vegen.

  reageer
 • stop

   

  De slager keurt zijn eigen vlees. Als alles wat nu naar buiten komt de waarheid blijkt te zijn, dan direct sluiten deze tent.

  reageer
 • Hans K

   

  Heel benieuwd zijn we allemaal op de uitslag van dit onderzoek. Het antwoord weten we helaas. Is kijken met wat voor bagger ze komen. Verwacht wel dat de directie van de instelling binnenkort af zal treden. Die heeft een wanprestatie geleverd en naast een familie, de maatschappij waarin we leven beschadigd. Is kijken of dat voor het einde van deze maand rond kan zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert