Nacht onder karton slapen om geld in te zamelen

ALMERE
Een nacht slapen zonder een echt dak boven je hoofd. Zo'n 30 tieners in de Almeerse Muziekwijk deden dat in de nacht van vrijdag op zaterdag. Ze sliepen in zelfgemaakte hutten van karton en plastic. 

Het ging om een actie van het Leger des Heils en de Almeerse Zuiderpoort-kerk. "Het is de bedoeling dat we bewustwording creëren onder de tieners," vertelt Arie van Dijk van het Leger des Heils. "Veel kinderen van hun leeftijd in landen aan de andere kant van de wereld hebben niet de luxe van een dak boven hun hoofd, laat staan elke dag eten, drinken en een mobiele telefoon."

De jongeren mochten echt alleen karton, plastic en een slaapzak meenemen. Een echt goede nachtrust werd niet verwacht, omdat er ook wel een beetje gefeest zou worden. "Maar we gaan ook wel met ze in gesprek over wat dit met ze doet,", aldus Van Dijk. "Het mag zeker gezellig worden, maar er zit ook wel een diepere gedachte achter." 

De tieners mochten alleen aan deze nacht mee doen, als ze zich lieten sponsoren. Het geld wordt opgehaald voor stichting Tear. Die helpen mensen uit de armoede te komen. Er werd gehoopt op zo'n 3000 euro en dat bedrag was voor het begin van de avond al binnen. 

reacties (4)

 • Karel

   

  Denk niet dat de omwonenden zullen slapen, maar het kan weer in Almere.

  reageer
 • Mark, Dronten

   

  Nou nou. Slapen in de open lucht om geld in te zamelen. Doe dat dan als het 's nachts vriest dan maak je een statement maar niet als het in de nacht niet kouder wordt dan 15 graden.

  reageer
 • JF

   

  Ik denk dat je blij mag zijn dat ze dit al doen. Ze hadden ook lekker zacht op hun Matras kunnen liggen. Het feit dat ze willen ervaren hoe het is om buiten te slapen, met de gedachte dat mensen dit soms nachten achter elkaar hebben, is al een wonder. Zou jij het wel gaan doen dan in de winter? Of heb je het al gedaan? Jammer dat je gelijk oordelen geeft.

 • Fleur van Otegem

   

  Erg trots op mijn neefje en de andere kids, die dit toch maar even hebben gedaan. Erg goed om bewustwording te creëren.

  reageer
 • Casarca

   

  Wat een super goede actie. Laten we alleen ons ook bedenken, dat er hier in Nederland mensen zijn, die geen dak boven hun hoofd hebben. Sommige komen bij het LdH, waar hele lieve mensen (ik spreek nu de woorden uit van een client van mij, die dit deze week aan den lijve ondervonden heeft), maar sommige ook echt niet. Ik Almere een woning krijgen is voor een kleine beurs bijna niet te doen, met de wachttijden van rond de 8 jaar. Kamers zijn hartstikke duur en ook schaars en urgentie is zeker voor mannen, bijna onmogelijk. Dus geweldig, maar ik zou het fijn vinden als er structureel iets ging veranderen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert