Gemeente begint met controle kassen Buitenvaart

ALMERE • Zo 15 oktober 2017 | 17:45 • Zondag 15 oktober 2017 | 17:45
De gemeente Almere gaat vanaf deze maand controleren of de kassen in het tuinbouwgebied Buitenvaart op de goede manier worden gebruikt. Eerder dit jaar is een nieuw bestemmingsplan vastgesteld waarin duidelijk is afgesproken wat wél en wat niet mag. Dit na een lange politieke discussie.

Niet alle kassen in het gebied worden ook daadwerkelijk voor de glastuinbouw ingezet. Er vinden ook andere activiteiten plaats, zoals het stallen van caravans. In het nieuwe bestemmingsplan is dat toegestaan, maar ondernemers moeten zich wel aan een aantal regels houden. Zo is er een maximaal aantal vierkante meter afgesproken voor het stallen van caravans.

Met een inventarisatie wil de gemeente nu in kaart brengen of de ondernemers de regels goed naleven. Als dat niet het geval is, krijgen bedrijven vervolgens de gelegenheid zaken op orde te brengen. De controles lopen naar verwachting door tot het tweede kwartaal van volgend jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel