Aantal banen neemt toe

FLEVOLAND • Ma 16 oktober 2017 | 12:46 • Maandag 16 oktober 2017 | 12:46
Het aantal banen in Flevoland neemt in 2018 met 2,1% toe. Dat is iets boven de landelijke groei van 1,8%. Dat verwacht de uitkeringsinstantie UWV. De groei van het aantal banen in de provincie is te danken aan de positieve effecten van de aantrekkende economie in sectoren die in Flevoland sterker zijn vertegenwoordigd dan landelijk. Dienstverlening, zorg en welzijn en detail- en groothandel zijn daar voorbeelden van.  

Niet iedereen profiteert van de groei
Ondanks het economische herstel profiteert niet iedereen van de banengroei. Vooral laagopgeleiden, niet-westerse migranten, oudere langdurige werklozen en mensen met een beperking hebben moeite om werk te vinden. Het UWV spreekt van een toenemende tweedeling op de arbeidsmarkt. Specialisten in de ICT, techniek en de zorg kunnen juist snel werk vinden.  

Minder mensen in de WW
Het aantal mensen met een WW-uitkering in Flevoland daalt de laatste jaren sterker dan het landelijke gemiddelde. Toch telt Flevoland relatief meer WW-uitkeringen dan de landelijke tendens, namelijk 5% tegen 4,6%. In totaal telt Flevoland ruim 10.000 mensen met een WW-uitkering. 
[https://localfocus2.appspot.com/59e494b7e50d5

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel