Zwijntjes losgelaten in Natuurpark

LELYSTAD • Ma 16 oktober 2017 | 16:46 • Maandag 16 oktober 2017 | 16:46
De zeven zwijnen, die in september werden gevonden in de Wieringermeerpolder, zijn uitgezet in Natuurpark Lelystad. De nieuwe bewoners trokken daar al gelijk een hoop bekijks. "Ik ben vandaag vrij, dus ik moest ze gewoon even komen begroeten. Wat een schatjes", vertelt een voorbijganger.

De tamme dieren werden in september gevonden langs de kant van een weg in het Robbenoordbos, in de gemeente Hollandse Kroon. Na een landelijke oproep voor een nieuwe thuis voor de zwijnen, heeft Natuurpark Lelystad aangeboden zich te ontfermen over de dieren. "Ze zien er hartstikke mooi uit en zijn goed verzorgd", vertelt boswachter Gerwin de Vries. "Je ziet ook dat ze gelijk de modder opzoeken, daar hebben ze ook gewoon behoefte aan."

Afgelopen week zijn de zwijnen uitgebreid onderzocht. Ze zijn ziektevrij. Vandaag werden ze vrijgelaten in hun nieuwe thuisgebied met nog 30 zwijnen.  

Omdat de nieuw geplaatste zwijnen tam zijn, hebben zij volgens de boswachter ongeveer 2 tot 3 maanden nodig om te verwilderen. "Ze moeten uiteindelijk natuurlijk gedrag gaan vertonen. Ze zien er wel aaibaar uit, maar we moeten ze wel zien te verwilderen", vertelt De Vries.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel