Burgemeester trekt handen af van Schokland

NOORDOOSTPOLDER • Ma 16 oktober 2017 | 19:53 • Maandag 16 oktober 2017 | 19:53
Burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder draagt het dossier Werelderfgoed Schokland over aan een wethouder. Dat bleek maandagavond tijdens een vergadering in het gemeentehuis. 

Werelderfgoed Schokland is te politiek gevoelig geworden om er als burgemeester voor verantwoordelijk te zijn, zegt Van der Werff. Verschillende politieke partijen vinden dat de burgemeester niet goed is omgegaan met het plan om in de buurt van Schokland nieuwe natuur en toeristische voorzieningen aan te leggen.

De gemeenteraadsleden kregen vorige week een brief van de provincie. Daarin schreef het provinciebestuur dat de financiële gevolgen van het project anders zijn dan de burgemeester aan de gemeenteraad had voorgespiegeld. Politici van ONS Noordoostpolder en de SP voelden zich ‘misleid en belazerd’ door de burgemeester. 

De burgemeester zei in een reactie maandagavond dat hij die kwalificaties betreurt, en dat hij had gehoopt dat de raadsleden die ze gebruikten, erop terug zouden komen. Dat is niet gebeurd. Van der Werff bood de gemeenteraad van zijn kant wel excuses aan voor het raadsvoorstel dat hij eerder toezond, omdat daarin vervelende missers stonden. Van een slecht raadsvoorstel wilde de burgemeester echter niet spreken. 

Welke wethouder het dossier Schokland van de burgemeester overneemt is nog niet bekend.

[https://twitter.com/MarjanvanEns/status/919986058686709761]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (6)

 • Ron

    Di 17 oktober 2017 Dinsdag 17 oktober 2017

  Wanneer eindigt de termijn van deze regent?

  reageer
 • Bart

    Di 17 oktober 2017 Dinsdag 17 oktober 2017

  Toch heeft de burgemeester hier wel een punt. Sinds de inpoldering is Schokland al een paar meter weggezakt door inklinking tengevolge van onttrekken van grondwater. Als het eiland niet op korte termijn omgeven zal zijn door een ruime buffer van natte natuur, zal het snel verder wegzakken. Jarenlang werd Schokland gezien als een ongewenst obstakel in het strakke polderlandschap, met alle gevolgen van dien. Gelukkig dat dat de visie de laatste jaren is verandert, en het een werelderfgoed is geworden.

  reageer
 • karel

    Di 17 oktober 2017 Dinsdag 17 oktober 2017

  Het CDA heeft dringend doch vriendelijk verzocht aan de burgemeester om dit dossier uit handen te geven om grotere schade te voorkomen. De college partijen vormen een meerderheid en hadden een motie die de burgemeester moest dwingen dit dossier af te staan makkelijk kunnen blokkeren maar de college partijen zagen dat de burgemeester zijn boekje te buiten was gegaan. Met ander woorden ook de college partijen steunen de burgemeester niet meer.

  reageer
 • s

    Di 17 oktober 2017 Dinsdag 17 oktober 2017

  Niet de eerste keer dat deze burgemeester blundert.

  reageer
 • Flevoburger

    Di 17 oktober 2017 Dinsdag 17 oktober 2017

  Of de burgemeester heeft bewust de financiële gevolgen " iets anders" gepresenteerd. Of de burgemeester had niet door dat de cijfers niet correct waren. Dat is dus a. de burgemeester heeft willens en weten de boel een beetje bedonderd (wat iets of zijn integriteit zegt ) of b. de burgemeester beschikt over onvoldoende kwaliteiten om met dit soort materie om te gaan. Tja......

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wallander

    Ma 16 oktober 2017 Maandag 16 oktober 2017

  Deze man is echt niet capabel, wil iedereen ter wille zijn , maar dat is niet genoeg voor een burgemeester. Conclusie:vertrekken!

  reageer
 • Wallander

    Ma 16 oktober 2017 Maandag 16 oktober 2017

  Wat is er zo goed aan deze burgemeester, tis echt geen Van der Laan!

 • .\/\/.

    Ma 16 oktober 2017 Maandag 16 oktober 2017

  Als we straks gekozen burgemeesters krijgen zijn we dan dit soort types (lees ook aat de jonge) af. Die worden echt niet gekozen.

 • Edwin

    Ma 16 oktober 2017 Maandag 16 oktober 2017

  Vertrek zelf maar!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert